ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İç Mekân Tasarımı II CİT203 GÜZ 3+1 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Restoran mekânlarının tasarımını analiz eder.
    2-Büro mekânlarının tasarımını analiz eder.
    3-Pastane mekânlarının tasarımını analiz eder.
    4-Eczane mekânlarının tasarımını analiz eder.
    5-İç mekânların tasarımını analiz eder.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr.Gör. Müzeyyen AKSÖZ ŞEN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1:İç Mekan Tasarımında Mağaza Tasarımı, Lynne Mesher Literatür Yayınları,Haziran 2013 - K2 * Mimarlık Biçim, Mekan ve Düzen (CHING) * Mimarlıkta teknik resim ( Orhan ŞAHİNLER / Fehmi KIZIL ) *
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı İç mekânların tasarlanmasının önemini anlamayı, insan ergonomisinin ve evrensel tasarım ilkelerin normları üzerine detaylı bilgi öğrenmeyi ve ayrıca doğru malzemeleri doğru yerde uygulama becerisi edinmeyi, ortak kullanım alanlarının doğru tasarlanması amaçlamaktadır. Ders içeriğine yaşamın geçtiği bazı işyeri alanlarının iç mekan tasarımlarının yapılması amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği İç mekan tasarımı bilgiler, Mutfak tasarımı, Restoran tasarımı, yeni nesil mekan tasarımları, İç mekanda renk, doluluk boşluk algısı, iç mekanda aydınlatma ve donatı elemanlarının kullanımı, Büro tasarımı, Pastane tasarımı Eczane tasarımı, Kuyumcu tasarımı ,Banka tasarımı
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster