ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İş Sağlığı ve Güvenliği CİT208 BAHAR 2+0 Z 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-İş sağlığının sosyal boyutunu, işyerinde tutulması zorunlu sağlık raporlarını tanımlar.
    2-İşyerinde meslek hastalıklarını oluşturan fiziksel ve kimyasal faktörleri tanımlar.
    3-Fiziksel çevre faktörlerini tanımlar ve etkilerini analiz eder.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14342
    Ödevler40188
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)0000
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 60188
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   86
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     2,87 ---- (3)
    Dersin AKTS Kredisi   3
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 İş sağlığı ve güvenliği tarihçesi K1
    2 İş sağlığı ve güvenliği mevzuatı K1
    3 işverenin iş sağlığı ve güvenliği yükümlülükleri K1
    4 İş Kazası, Meslek Hastalığı ve İşle İlgili Hastalıklar Kavramları K2
    5 işyerinde tutulması zorunlu sağlık raporları ve belgeler, K2
    6 işyerinde meslek hastalıklarını oluşturan fiziksel ve kimyasal faktörler, K2
    7 ssk mevzuatına göre sağlık mevzuatı, işyerinde ortak sağlık birimi K2
    8 iş kazaları ve kaza sonrası süreçler K1 - K2
    9 Türk Borçlar Kanunu ve İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun Kapsamı K1 - K2
    10 ergonomik risk etmenleri K1 - K2
    11 İş sağlığının sosyal boyutu, K1 - K2
    12 gürültünün, titreşimin sağlığa etkileri ve önlemleri, K1
    13 işyerinde gürültü haritasının düzenlenmesi, K1
    14 iş ortamında tozlar, gazlar ve etkileri, işyerinde sağlık açısından hijyen ve temizlik, gıda endüstrisinde iş hijyeni, enerji ve ağırlık kontrolü, dengeli beslenme, yaşam boyu spor K1
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Nazlı Nevra KOÇAK
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1:Teoman Akpınar İş Sağlığı ve Güvenliği Hukuku Ekin Basım Yayın, ISBN: 9786053276340. K2: Selim Gündüz, İş Sağlığı ve Güvenliğine Genel Bakış, Nobel Yayınevi.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı İş sağlığının sosyal boyutu, işyerinde tutulması zorunlu sağlık raporları ve belgeler, işyerinde meslek hastalıklarını oluşturan fiziksel ve kimyasal faktörler, ssk mevzuatına göre sağlık mevzuatı, işyerinde ortak sağlık birimi gürültünün, titreşimin sağlığa etkileri ve önlemleri, işyerinde gürültü haritasının düzenlenmesi, iş ortamında tozlar, gazlar ve etkileri, işyerinde sağlık açısından hijyen ve temizlik, gıda endüstrisinde iş hijyeni, enerji ve ağırlık kontrolü, dengeli beslenme, yaşam boyu spor
    Dersin İçeriği İş sağlığı ve güvenliği tarihçesi ve mevzuatı İş sağlığının sosyal boyutu, işyerinde tutulması zorunlu sağlık raporları ve belgeler, işyerinde meslek hastalıklarını oluşturan fiziksel ve kimyasal faktörler, ssk mevzuatına göre sağlık mevzuatı, işyerinde ortak sağlık birimi gürültünün, titreşimin sağlığa etkileri ve önlemleri, gürültünün, titreşimin sağlığa etkileri ve önlemleri, işyerinde gürültü haritasının düzenlenmesi, işyerinde gürültü haritasının düzenlenmesi, iş ortamında tozlar, gazlar ve etkileri, işyerinde sağlık açısından hijyen ve temizlik, gıda endüstrisinde iş hijyeni, enerji ve ağırlık kontrolü, dengeli beslenme, yaşam boyu spor iş ortamında tozlar, gazlar ve etkileri, işyerinde sağlık açısından hijyen ve temizlik, gıda endüstrisinde iş hijyeni, enerji ve ağırlık kontrolü, dengeli beslenme, yaşam boyu spor iş ortamında tozlar, gazlar ve etkileri, işyerinde sağlık açısından hijyen ve temizlik, gıda endüstrisinde iş hijyeni, enerji ve ağırlık kontrolü, dengeli beslenme, yaşam boyu spor
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 İç mekan tasarımı alanına temel oluşturan teknik bilgi, yöntem ve araçlar hakkında bilgi sahibi olur. 4
    2 İç mekan tasarımı alanında edindiği teknik ve yöntemsel bilgileri uygulama alanında kullanıp, yorumlayıp; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarır. 3
    3 Pazar koşullarını inceleyip gelir yönetimi uygulamalarını tanıyıp bu doğrultuda strateji oluşturur. -
    4 İç mekan tasarımı alanında sektörle ilgili mevzuat, temel değerler ve ilkeler hakkında bilgi sahibi olur. 4
    5 Yaratıcı ve yenilikçi düşünebilecek, öğrenilen bilgilerin yenilikçi bir düşünce tarzı ile alışılmış uygulamaların dışındaki ortamlarda da uygular. -
    6 Bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alabilecek, açık fikirli, eleştiriye açık, yapıcı ve özgüven sahibi olacak, etkin ve verimli çalışır. 4
    7 İş etiğinin değerlerine uymanın gereğini özümseyecek, alan ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması ve uygulanması aşamalarında toplumsal, bilimsel ve etik değerlere sahip olacak ve bunları uygular. 4
    8 Bir yabancı dili kullanarak iç mekan tasarımı alanı ile ilgili bilgileri izleyebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurar. -
    9 İç mekan tasarımı alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar programları ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır. -
    10 Yaşam boyu öğrenme yaklaşımını benimseyecek, bilgilerini yenilemeye ve sürekli geliştirmeye yönelik çalışmalar yapar. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster