ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Kalite Güvence ve Standartları CİT240 BAHAR 2+0 S 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Standardizasyonu tanımlar.
    2-Ulusal ve uluslararası standardizasyon kuruluşlarını tanımlar.
    3-Kaliteyi tanımlar.
    4-Kalite ve verimlilik arasındaki ilişkiyi analiz eder.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Kemal ŞENTÜRK
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar TSE TS-EN-ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemleri Temel Eğitim Notu TSE Ankara. Ishikawa Kaoru; Toplam Kalite Kontrol İstanbul 1995.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Standardizasyonun gereğini ve önemini ve faydalarını kavrayabilme, ulusal ve uluslar arası standardizasyon kuruluşlarını tanıyabilme, kalite ve kalite kavramlarını açıklayabilme, kalite güvencenin önemini kavrayabilme, kalite yönetim sistemini kavrayabilme, mesleki standartları açıklayabilme ve öğrendiklerini iş hayatına uygulayabilme amaçlanmıştır.
    Dersin İçeriği Standardizasyonun tanımı, Standardizasyonun konusu, amaçları ve ilkeleri, Standardizasyonun üreticiye, tüketiciye ve ekonomiye sağladığı faydalar, Türk Standartları Enstitüsü ve görevleri, Türkiye?deki belgelendirme ve akreditasyon çalışmaları Bölgesel ve uluslararası standardizasyon kuruluşları Ulusal ve uluslararası metroloji, kalibrasyon çalışmaları ve kuruluşları, CE işaretlemesi, ISO 10002, ISO14001, ISO 18001, ISO 22000, ISO 27000,ISO31000, ISO50000 Kalite ve kalite kavramları, Kalite yaklaşımları, kalite ve verimlilik arasındaki ilişki Kalite yaklaşımları, kalite ve verimlilik arasındaki ilişki Kalite maliyetleri ve riskleri, maliyet analizi, Kalite Güvencenin yararları, kalite kontrol kavramı, toplam kalite yönetimi ve kalite önderleri Kalite yönetim sistemi, faydaları ve prensipleri, TS-EN-ISO 9000 : 2008 serisi standartları TS-EN-ISO 9001 : 2008 serisi standartları,TS-EN-ISO 9004 : 2008 serisi standartları Mesleki standartlar
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster