ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Elektrik Motorları ve Sürücüleri CCT207 GÜZ 3+1 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Elektrik motorlarının yapılarını tanır ve çalışma prensiplerini açıklar.
    2-Elektrik motorlarının karakteristik eğrileri çizer.
    3-Elektrik motorlarında denetim (kontrol) prensipleri açıklar.
    4-DA motor sürme teknikleri açıklar ve devreleri çizer. AA motor sürme tekniklerini açıklar ve devreleri çizer
    5-Adım (step) motorlarının çalışma prensibini açıklar ve sürücü devrelerini çizer.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

(100)

SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14456
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14228
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)4011010
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 6012020
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   114
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     3,8 ---- (4)
    Dersin AKTS Kredisi   4
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Elektrik Motorlarının Yapıları, Çalışma Prensipleri, Temel Eşitlikleri, Karakteristik Eğrileri K1
    2 Elektrik Motorlarının Yapıları, Çalışma Prensipleri, Temel Eşitlikleri, Karakteristik Eğrileri K1
    3 Elektrik Motorlarının Yapıları, Çalışma Prensipleri, Temel Eşitlikleri, Karakteristik Eğrileri K1
    4 Elektrik Motorlarının Yapıları, Çalışma Prensipleri, Temel Eşitlikleri, Karakteristik Eğrileri K1
    5 Elektrik Motorlarının Yapıları, Çalışma Prensipleri, Temel Eşitlikleri, Karakteristik Eğrileri K1
    6 Elektrik Motorlarında Denetim (Kontrol) Prensipleri. K1
    7 Elektrik Motorlarında Denetim (Kontrol) Prensipleri. K1
    8 Elektrik Motorlarında Denetim (Kontrol) Prensipleri. K1
    9 DA Motor Sürme teknikleri ve devreleri K1
    10 DA Motor Sürme teknikleri ve devreleri K1
    11 AC Motor Sürme teknikleri ve devreleri K1
    12 AC Motor Sürme teknikleri ve devreleri K1
    13 Adım (Step) Motor ve sürücü devreleri K1
    14 Adım (Step) Motor ve sürücü devreleri K1
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr.Gör. Turgay TAŞKIN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1: Elektrik Motorları ve Sürücüleri Ders Notları Ögr. Gör. Turgay TAŞKIN
    Yardımcı Kitap Electric Motors and Drives- Austin Hughes
    Dersin Amacı Elektrik Motorları ve sürücü devrelerini tanıma, çalıştırma ve bağlantılarını yaparak sürücü devreleri ile programlama yapması amaçlanmıştır.
    Dersin İçeriği Elektrik motorlarının yapıları ve çalışma prensipleri.Elektrik motorlarının karakteristik eğrileri .Elektrik motorlarında denetim (kontrol) prensipleri .DA motor sürme teknikleri ve devreleri .AA motor sürme teknikleri,ve devreleri.Adım motor sürme teknikleri ve devreleri.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Elektrik ve Elektronik Teknolojisinin temel kanun ve ilkelerini öğrenip alanında karşılaşılacak problemlerin çözümünde kullanır. 1
    2 Mesleğinin gerektirdiği hesaplamaları yapar. 3
    3 Ev cihazlarının montajını yapar ve cihazların ilk çalışmalarını gerçekleştirip cihazların kullanımını açıklar. 2
    4 Elektrikli cihazların çalışma prensiplerini kavrar. 4
    5 Elektrikli cihazların devre şemalarını okuyup akış diyagramlarını yorumlar. 2
    6 Ev cihazlarında kullanılan elektrik-elektronik komponentler ile mekanik komponentlerin yapısı ve çalışma prensiplerini açıklar, sağlamlık kontrollerini yapar. 1
    7 Elektrikli cihazlarda meydana gelebilecek arızaları tespit edip bu arızaları giderir. 2
    8 Ev cihazlarının montajı ve arızalarının giderilmesinde gerekli ölçü aletleri, araç ve gereçleri kullanır. 1
    9 Ev cihazlarında kullanılan elektronik program kartlarının yapısını, çalışmasını açıklar ve arıza tespitini yapar. 1
    10 Bilgisayar Destekli Tasarım Programlarını kullanarak proje ve sunumlar hazırlar. Office Program Bileşenleri ile internet arama motorlarını, yazılı ve sözlü iletişimi ve mesleki yabancı dil yeterliliklerini uygun seviyede kullanır. -
    11 Bağımsız çalışmada karar verir, disiplin içi ve disiplinler arası takım çalışması yapar, mesleki etik değerler ile kalite ve güvenlik bilincine sahip olur. 2
    12 Hayat boyu öğrenmenin önemini benimsemiş, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyerek kendini sürekli geliştiren, küresel sorunları takip etme bilincine sahip birey olur. 1
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster