ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Orman Hasılat Bilgisi ORM303 GÜZ 2+2 Fakülte Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Tek ağaç ve meşcerede büyüme ve artım kavramlarını açıklar.
    2-Büyüme ve artımı etkileyen faktörlerden sıklık ve sıklık ölçütlerini karşılaştırır.
    3-Yetişme ortamı verim gücü kavramını açıklar ve tahmin yöntemlerini (bonitet endeks tabloları) uygular.
    4-Biyokütle ve tahmin yöntemlerini uygular.
    5-Tek ağaçlarda büyüme ve artımı etkileyen faktörlerini ve yasalarını analiz eder.
    6-Meşcerelerde büyüme ve artımı etkileyen faktörlerini ve yasalarını değerlendirir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. İlker ERCANLI
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Araş Gör. Dr. Ferhat BOLAT
    Kaynaklar 1. Kalıpsız, A. 1988; Orman Hasılat Bilgisi, İ.Ü. Yayınları, No 3516, İstanbul 2. Fırat, F. 1972; Orman Hasılat Bilgisi, İ.Ü. Yayınları, No 1642, İstanbul 3. Günel, A., 1982. Orman Hasılat Bilgisi Ders Notları, İ.Ü. Orman Fakültesi, 89 s. 4. Eler Ü., Carus, S. 2006: Orman Hasılat Bilgisi. Süleyman Demirel Üniversitesi Yayın No 66, Isparta, 201s.
    Yardımcı Kitap 1. Vanclay, J.K. 1994; Modelling Forest Growth and Yield, CAB International, UK 2. Avery, T.E., Burkhart, H.E., 1994: Forest Measurements. McGraw-Hill Series in Forest Resources, 408p. New York. 3. Vanclay, J. K., 2001: Modelling Forest Growth and Yield, Applications To Mixed Tropical Forests. CAB International, Department of Economics and Natural Resource, Royal Veterinary and Agricultural University, 312 p., Copenhagen
    Dersin Amacı Tek ağaç ve meşceredeki temel büyüme ve artım yasaların, büyüme ve artım üzerinde etkili olan faktörlerin ve büyüme ve artımın tahminine ilişkin yöntemleri analiz eder
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster