Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Tohum ve Fidanlık Tekniğine giriş
Ülkemizde Fidanlıkların ve Tohum Kaynaklarının Güncel Durumu
|
K1 ve K2`te Giriş bölümleri okunmalıdır
|
2
|
Fidanlığın tanımı ve çeşitleri, Fidanlık kuruluşunda dikkate alınması gereken hususlar
|
K1 sayfa 3-21, K2 sayfa 201-203 okunmalıdır
|
3
|
Fidanlık planlanması; Fidanlıklarda bölümleme, fidanlık tesisleri, Seralar
|
K1 sayfa 22-36, K2 sayfa 204-212 okunmalıdır
|
4
|
Günübirlik arazi-alan çalışması
|
|
5
|
Tohumun yapısı ve biyolojisi, Tohum hasadı ve hasat sonrası işlemler
|
K1 sayfa 36-52, K2 sayfa 92-110 okunmalıdır
|
6
|
Tohumun Saklanması, Tohumun Kalitesi ve kontrolü
|
K1 sayfa 52-61, K2 sayfa 110-118 okunmalıdır
|
7
|
Tohumda çimlenme engeli ve giderilmesi
|
K1 sayfa 61-66, K2 sayfa 121-127 okunmalıdır
|
8
|
Günübirlik laboratuvar çalışması
|
|
9
|
Fidan çeşitleri ve fidan üretim yöntemleri, Generatif (eşeyli) üretme,
|
K1 sayfa 66-70, K2 sayfa 212-216 okunmalıdır
|
10
|
Fidanlıkta toprak işleme ve yastık yapımı, Çıplak köklü fidan üretimi, Tüplü fidan üretimi
|
K1 sayfa 71-80, K2 sayfa 217-228 ve 238-241 okunmalıdır
|
11
|
Vejetatif (eşeysiz) üretme; Autovejetatif (çelikle) üretme, Hetero vejetatif (aşı ile) üretme
|
K1 sayfa 81-99, K2 sayfa 242-254 okunmalıdır
|
12
|
Günübirlik arazi-alan çalışması
|
|
13
|
Şaşırtma ve Büyük boy fidan üretimi, Fidan kalitesi
|
K1 sayfa 100-106 ve 117-119 K2 sayfa 229-237 okunmalıdır
|
14
|
Fidanlıkta bakım ve koruma, Fidan hasadı
|
K1 sayfa 107-1113 okunmalıdır
|