ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Tohum ve Fidanlık Tekniğine giriş Ülkemizde Fidanlıkların ve Tohum Kaynaklarının Güncel Durumu K1 ve K2`te Giriş bölümleri okunmalıdır
    2 Fidanlığın tanımı ve çeşitleri, Fidanlık kuruluşunda dikkate alınması gereken hususlar K1 sayfa 3-21, K2 sayfa 201-203 okunmalıdır
    3 Fidanlık planlanması; Fidanlıklarda bölümleme, fidanlık tesisleri, Seralar K1 sayfa 22-36, K2 sayfa 204-212 okunmalıdır
    4 Günübirlik arazi-alan çalışması
    5 Tohumun yapısı ve biyolojisi, Tohum hasadı ve hasat sonrası işlemler K1 sayfa 36-52, K2 sayfa 92-110 okunmalıdır
    6 Tohumun Saklanması, Tohumun Kalitesi ve kontrolü K1 sayfa 52-61, K2 sayfa 110-118 okunmalıdır
    7 Tohumda çimlenme engeli ve giderilmesi K1 sayfa 61-66, K2 sayfa 121-127 okunmalıdır
    8 Günübirlik laboratuvar çalışması
    9 Fidan çeşitleri ve fidan üretim yöntemleri, Generatif (eşeyli) üretme, K1 sayfa 66-70, K2 sayfa 212-216 okunmalıdır
    10 Fidanlıkta toprak işleme ve yastık yapımı, Çıplak köklü fidan üretimi, Tüplü fidan üretimi K1 sayfa 71-80, K2 sayfa 217-228 ve 238-241 okunmalıdır
    11 Vejetatif (eşeysiz) üretme; Autovejetatif (çelikle) üretme, Hetero vejetatif (aşı ile) üretme K1 sayfa 81-99, K2 sayfa 242-254 okunmalıdır
    12 Günübirlik arazi-alan çalışması
    13 Şaşırtma ve Büyük boy fidan üretimi, Fidan kalitesi K1 sayfa 100-106 ve 117-119 K2 sayfa 229-237 okunmalıdır
    14 Fidanlıkta bakım ve koruma, Fidan hasadı K1 sayfa 107-1113 okunmalıdır
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster