Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Temel mera terimleri, genel konular
|
K1: Bölüm 1.1 ve 1.2 okunacaktır.
|
2
|
Meraların iklim, arazi ve toprak özellikleri
|
K1: Bölüm 5.1, 5.2, 5.3, ve 5.4 okunacaktır.
|
3
|
Türkiye?de mera varlığı, yasal mevzuatlar, kullanım şekilleri, mera-çayır-yayla kavramları, sınıflandırılmaları
|
K1: Bölüm 1.6 ve 1.7 okunacaktır.
|
4
|
Mera amenajmanının teknik esasları
|
K3: Bölüm 2 okunacaktır.
|
5
|
Mera vejetasyonu büyüme gelişme ilişkileri
|
K1: Bölüm 5.9-5.14 başlıkları okunacaktır.
|
6
|
Otlanmaya karşı mera vejetasyonunun etkileri
|
K1: Bölüm 5.9-5.14 başlıkları okunacaktır.
|
7
|
Mera bitkileri ve Önemli mera bitkilerinin yer aldığı Buğdaygil ve Baklagil familyası yem bitkilerinin yapısal özellikleri.
|
K1: Bölüm 3 okunacaktır.
|
8
|
Mera vejetasyonu ölçme araçları
|
K1: Bölüm 7.5, 7.6; Kaynak 6`dan Bölüm 1 ve 2 okunacaktır.
|
9
|
Mera vejetasyonu ölçme ve değerlendirme yöntemleri
|
K1: Bölüm 7.1, 7.2 ve 7.3; Kaynak 6`dan Bölüm 1 ve 2 okunacaktır.
|
10
|
Mera durumunun saptanması, yararlanılabilir yem oranının saptanması
|
K1: Bölüm 7.6, 7.7 okunacaktır.
|
11
|
Mera alanlarında faydalanma planlarının yapılmasında temel ilkeler
|
K1: Bölüm 2 okunacaktır.
|
12
|
Mera ıslah çalışmalarında temel prensipler ve ıslah yöntemleri
|
K3: Bölüm 2 okunacaktır.
|
13
|
Otlatma planı yapılması ve mera yapıları
|
K3: Bölüm 6 okunacaktır.
|
14
|
Genel değerlendirme tartışma
|
K3: Bölüm 6 okunacaktır.
|