|
Ön Koşul
|
-
|
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
|
Dersin Sorumlusu
|
Prof. Dr. Ceyhun GÖL
|
|
Dersi Verenler
|
-
|
|
Ders Yardımcıları
|
Araş.Gör. Dr. Semih EDİŞ, Araş.Gör. M. Said ÖZÇELİK
|
|
Kaynaklar
|
Altın, M., Gökkuş, A., Koç, A., 2011, Çayır ve Mera Yönetimi, T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, ISBN 978-605-61805-1-4(1.c), Ankara (1. Cilt: Genel ilkeler, 2. Cilt Temel İlkeler)
Bakır, Ö., 1987. Çayır?Mera Amenajmanı. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Ankara.
Altın M. 1994, Çayır-Mera Amenajmanı, , Tekirdağ N. Kemal Üniv.Yayınları, no; 222, Tekirdağ
|
|
Yardımcı Kitap
|
1. M.Altın; A.Gökkuş; Ali Koç. Çayır- Mera ıslahı, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Tarımsal Üretim ve Geliştirme Gnb Md.lüğü yayınları. 2005.
2. Türkiyenin Çayır ve Mera Bitkileri . Editör Prof. Dr. Yunus Serim, T. Ve Köy. İşleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Md. lüğü yayınları. 2008.
3. Akman,Y., Ketenoğlu, O., Kurt, F., Vejetasyon Ekolojisi ve Araştırma Metodları, ISBN 978-605-4414-47-5, Palme Yayıncılık, Ankara
4. Yaltırık, F., Efe, A., Otsu Bitkiler Sistematiği, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi, İ.Ü. Yayın no: 3940, O.F. Yayın no: 10, ISBN 975-404-437-6, İstanbul
|
|
Dersin Amacı
|
Bu derste amaç, Türkiye?nin yaklaşık üçte birinin yarı-kurak bölge koşullarının özelliklerini taşıması nedeniyle orman kaynakları kadar önemli bir doğal kaynak olan meraların ve orman içi meraların tanınması, orman mera ilişkilerinin bilinmesi, step-orman birlikteliğinin ortaya konması ve orman mühendisinin mera alanlarında yapılacak uygulamalarda temel ekolojik prensipleri yorumlayacak bilgiler ile donatılmasıdır
|
|
Dersin İçeriği
|
-
|