ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Orman İçi Su Ürünleri ORM318 BAHAR 2+0 Fakülte S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Ormanlarla tatlı su ekosistemlerini ilişkilendirir.
    2-Orman içi su kaynaklarından yararlanarak alabalık ve sazan yetiştirir.
    3-Orman içi balık üretim tesislerini planlar
    4-Orman içi balık üretim tesislerini kurar
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14114
    Ödevler20188
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)3011212
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5011515
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   77
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     2,57 ---- (3)
    Dersin AKTS Kredisi   3
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Balık morfolojisi ve anatomisi: Morfoloji, deri ve iskelet yapısı K1
    2 Balık morfolojisi ve anatomisi: Kas, sindirim ve solunum sistemleri K1
    3 Balık morfolojisi ve anatomisi: Dolaşım, boşaltım ve üreme K1
    4 Balık morfolojisi ve anatomisi: Sinir sistemi, endokrin sistem ve duyu organları K1
    5 Tatlı su ekolojisi: Yaşama ortamı ve geliştirilmesi, ekolojik sınıflandırma K1
    6 Su kaynakları, göller ve akarsular K1
    7 Balıklarda beslenme #1 K1
    8 Balıklarda beslenme #2 K1
    9 Balıklarda sınıflandırma, Türkiye?deki tatlı su balıkları K1
    10 Alabalık ve sazanların üretimi, Akarsu ve göllerde tatlı su balığı üretimi K1
    11 İnsan faaliyetleri ve orman içi suların düzenlenmesi K1
    12 Doğal su kaynaklarına dayalı yapay tesislerde tatlı su balığı üretimi K1
    13 Balıkların düşmanları ve balık hastalıkları K1
    14 Alabalık ve Sazan yetiştiriciliği K1
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Yalçın KONDUR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Şimşek, Z., Orman İçi Su Ürünleri Ders Notları.
    Yardımcı Kitap YK1. Selmi, E., Öymen, T., 1985. Ormaniçi Su Ürünleri, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Yayını
    Dersin Amacı Öğrencilerin, tatlı su balıklarının genel anatomik ve morfolojik özelliklerini, tatlı su ekolojisini, balık yetiştirme havuzlarının planlanması ve kurulmasını öğrenmeleri, balık hastalıklarını ve tedavi yöntemlerini, ve üretilen ürünün pazarlanmasına yönelik bilgi sahibi olmaları amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster