Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Balık morfolojisi ve anatomisi: Morfoloji, deri ve iskelet yapısı
|
K1
|
2
|
Balık morfolojisi ve anatomisi: Kas, sindirim ve solunum sistemleri
|
K1
|
3
|
Balık morfolojisi ve anatomisi: Dolaşım, boşaltım ve üreme
|
K1
|
4
|
Balık morfolojisi ve anatomisi: Sinir sistemi, endokrin sistem ve duyu organları
|
K1
|
5
|
Tatlı su ekolojisi: Yaşama ortamı ve geliştirilmesi, ekolojik sınıflandırma
|
K1
|
6
|
Su kaynakları, göller ve akarsular
|
K1
|
7
|
Balıklarda beslenme #1
|
K1
|
8
|
Balıklarda beslenme #2
|
K1
|
9
|
Balıklarda sınıflandırma, Türkiye?deki tatlı su balıkları
|
K1
|
10
|
Alabalık ve sazanların üretimi, Akarsu ve göllerde tatlı su balığı üretimi
|
K1
|
11
|
İnsan faaliyetleri ve orman içi suların düzenlenmesi
|
K1
|
12
|
Doğal su kaynaklarına dayalı yapay tesislerde tatlı su balığı üretimi
|
K1
|
13
|
Balıkların düşmanları ve balık hastalıkları
|
K1
|
14
|
Alabalık ve Sazan yetiştiriciliği
|
K1
|
Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doç. Dr. Yalçın KONDUR
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. Şimşek, Z., Orman İçi Su Ürünleri Ders Notları.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Selmi, E., Öymen, T., 1985. Ormaniçi Su Ürünleri, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Yayını
|
Dersin Amacı
|
Öğrencilerin, tatlı su balıklarının genel anatomik ve morfolojik özelliklerini, tatlı su ekolojisini, balık yetiştirme havuzlarının planlanması ve kurulmasını öğrenmeleri, balık hastalıklarını ve tedavi yöntemlerini, ve üretilen ürünün pazarlanmasına yönelik bilgi sahibi olmaları amaçlanmaktadır.
|
Dersin İçeriği
|
-
|