Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Odun patolojisi; kapsam ve ormancılıkta önemi
|
|
2
|
Odun bozuklukları ve nedenleri
|
|
3
|
Odun çürüklük funguslarının odun özellikleri üzerindeki etkileri
|
|
4
|
Odun çürüklük tipleri; Öz odun çürüklüğü ve saprobik çürüklük fungusları
|
|
5
|
Odun çürüklük tipleri; Kahverengi çürüklük, Beyaz çürüklük, Yumuşak çürüklük
|
|
6
|
Dikili ağaçlarda çürüklük yapan funguslar (I)
|
|
7
|
Dikili ağaçlarda çürüklük yapan funguslar (II)
|
|
8
|
Ormanlarda, dikili ağaçlarda çürüklük funguslarının bulaşması, gelişimi ve yayılmasında ormancılık uygulamalarının rolü
|
|
9
|
Depolarda çürüklük yapan funguslar
|
|
10
|
Kullanılan odunlarda ve binalarda çürüklük yapan funguslar
|
|
11
|
Odun ürünlerinde çürüklüğün engellenmesi
|
|
12
|
Odunda renk değişimi, renk değişimine neden olan funguslar ve odunda renk değişiminin engellenmesi
|
|
13
|
Çürük ya da renk değişimi görülen bozulmuş odunun değerlendirilmesi
|
|
14
|
Çürüklük fungusları ve orman ekosistemlerindeki rolleri
|
|