ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Proje I PEY201 GÜZ 4+4 Z 8
    Öğrenme Çıktıları
    1-Peyzaj tasarım süreci ile ilgili temel kavramları açıklar.
    2-Hâlihazır haritanın (vaziyet planı) hazırlanması ve röleve
    3-Alan envanter ve analizi (Sörvey) yapar.
    4-Konsept plan(Leke planı), ön tasarım planı (Öneri plan/Avan proje) ile Master plan (Kesin proje) çizer.
    5-Yapısal peyzaj tasarımı yapar.
    6-Bitkisel peyzaj tasarımı yapar.
    7-Detay paftası çizer.
    8-Kesit, görünüş ve perspektif paftası çizer.
    Ön Koşul PEY104 Temel Tasarım
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç.Dr. Nazan KUTER
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Arş.Gör. İbrahim AYTAŞ
    Kaynaklar -
    Yardımcı Kitap 1. Harris, C., Dines, N., 1999. Time-Saver Standarts for Lanscape Architecture, Mc Graw Hill Book Company. 2. Bigat, E., 1976. Mimarlık Mühendislik Genel Bilgileri, Bozok Matbaası. 3. Tanriverdi, F., 2001. Peyzaj Mimarlığı Bahçe Sanatının Temel İlkeleri ve Uygulama Metodları, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fak. Yayınları, No:643, Erzurum. 4. Uzun, G., 1994. Çizim Tekniği, Çukurova Üniversitesi Genel Yayın No:95, Adana.
    Dersin Amacı Daha önce alınan temel bilgileri de kullanılarak en küçük peyzaj alanlarında peyzaj tasarımı ilke ve yaklaşımlarını öğretmek ve bunu gerçek bir alana ilişkin proje yaptırarak, öğrencinin doğrudan katıldığı uygulamalı bir eğitim şeklinde vermek amaçlanmıştır. Bu amaca en uygun çalışma alanları ise Konut Bahçeleridir. Bu nedenle peyzaj mimarlığı çalışmalarının temelini oluşturan tasarım sürecini ve bu süreci oluşturan aşamalara ait paftaların hazırlanmasında gerekli bilgi ve beceriyi bir konut bahçesi örneğinde öğretmek amaçlanmıştır.
    Dersin İçeriği Dersin amacı, kapsamı ve hedeflerinin anlatılması, peyzaj tasarım aşamalarının anlatılması. çalışma alanı hakkında bilgi verilmesi, arazi çalışmasının gerçekleştirilmesi, hâlihazır haritanın (vaziyet planı) hazırlanması, alan envanter ve analizinin (sörvey çalışması) yapılması. kişisel isteklerin analizi ve ihtiyaç programının çıkarılması, konsept planın (leke planı) hazırlanması, ön proje (öneri plan/avan proje) tasarımının geliştirilmesi, master planın (kesin proje) hazırlanması, yapısal ve bitkisel uygulama projelerinin hazırlanması, detay çizimlerinin yapılması, kesit, görünüş ve perspektiflerin çizilmesi.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster