Kaynaklar
|
K1.Şahin, Ş., Perçin, H., Kurum, E., Uzun, O. ve Bilgili, B. C. (2014). Bölge-alt bölge (il) ölçeğinde peyzaj karakter analizi ve değerlendirmesi ulusal teknik kılavuzu. Müşteri Kurumların TC İçişleri Bakanlığı, TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TC Orman ve Su İşleri Bakanlığı olduğu, TC Ankara Üniversitesinin Yürütücü Kuruluş olduğu ve TÜBİTAK KAMAG, 1007.
K2. Çetinkaya, G. ve Uzun, O. (2014). Peyzaj planlama. Birsen yayınevi, İstanbul.
K3. Uzun, O., İlke, E. F., Çetinkaya, G., Erduran, F. ve Açıksöz, S. (2012). Peyzaj planlama: Konya ili Bozkır-Seydişehir-Ahırlı-Yalıhüyük ilçeleri ve Suğla gölü mevkii peyzaj yönetimi koruma ve planlama projesi. San. ve Tic. Ltd. Şti., Ankara.
K4. Akay, A. ve Özen, M. D. (2009). Peyzaj yönetimi. Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Yayını, (354).
K5. Akgün, A. A., Alkay, E., Kerimoğlu, E., Koramaz, T. K., Kundak, S., Okumuş, G. ve Özçevik, Ö. (2014). Şehir planlamada analiz ve değerlendirme teknikleri (s. 132-147). Literatür Yayıncılık.
|
Dersin İçeriği
|
Proje konusu ve çalışma alanının belirlenmesi (Kırsal alan), doğal özelliklerin belirlenmesi, kültürel özelliklerin belirlenmesi, alan kullanımlarının değerlendirilmesi, mevcut durum analizi, peyzaj karakter analizi, peyzaj karakter tipleri analizi, uygunluk analizi, peyzaj fonksiyonları analizi, plan ve raporların oluşturulmasını kapsar.
|