ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Peyzaj Planlama II PEY406 BAHAR 4+4 Z 8
    Öğrenme Çıktıları
    1-Doğal ve kültürel peyzajı araştırır.
    2-Başlıca korunan alan tiplerini ve kullanımlarını planlar.
    3-Peyzajın karakterini Analiz eder, değerlendirir ve planlar.
    4-Kırsal Peyzaj Planlama Yöntemini tanımlar.
    5-Tarımsal yerleşimler, kırsal rekreasyon alan ve yerleşimler, endüstriyel alanlar ve ulaşım sistemlerini planlar.
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Umut PEKİN TİMUR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Arş.Gör. İbrahim AYTAŞ
    Kaynaklar K1.Şahin, Ş., Perçin, H., Kurum, E., Uzun, O. ve Bilgili, B. C. (2014). Bölge-alt bölge (il) ölçeğinde peyzaj karakter analizi ve değerlendirmesi ulusal teknik kılavuzu. Müşteri Kurumların TC İçişleri Bakanlığı, TC Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TC Orman ve Su İşleri Bakanlığı olduğu, TC Ankara Üniversitesinin Yürütücü Kuruluş olduğu ve TÜBİTAK KAMAG, 1007. K2. Çetinkaya, G. ve Uzun, O. (2014). Peyzaj planlama. Birsen yayınevi, İstanbul. K3. Uzun, O., İlke, E. F., Çetinkaya, G., Erduran, F. ve Açıksöz, S. (2012). Peyzaj planlama: Konya ili Bozkır-Seydişehir-Ahırlı-Yalıhüyük ilçeleri ve Suğla gölü mevkii peyzaj yönetimi koruma ve planlama projesi. San. ve Tic. Ltd. Şti., Ankara. K4. Akay, A. ve Özen, M. D. (2009). Peyzaj yönetimi. Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Yayını, (354). K5. Akgün, A. A., Alkay, E., Kerimoğlu, E., Koramaz, T. K., Kundak, S., Okumuş, G. ve Özçevik, Ö. (2014). Şehir planlamada analiz ve değerlendirme teknikleri (s. 132-147). Literatür Yayıncılık.
    Yardımcı Kitap
    Dersin Amacı Kırsal alanların korunmasının, kullanılmasının ve yönetiminin planlanmasının, dengesi bozuk olan kırsal alanlarda insan faktörünü dikkate alınarak ekolojik ve estetik ilkelere göre yeniden düzenlenmesinin temel ilke ve yaklaşımlarını öğretmektir.
    Dersin İçeriği Proje konusu ve çalışma alanının belirlenmesi (Kırsal alan), doğal özelliklerin belirlenmesi, kültürel özelliklerin belirlenmesi, alan kullanımlarının değerlendirilmesi, mevcut durum analizi, peyzaj karakter analizi, peyzaj karakter tipleri analizi, uygunluk analizi, peyzaj fonksiyonları analizi, plan ve raporların oluşturulmasını kapsar.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster