ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Doğa Turizmi PEY214 BAHAR 2+0 Fak./ Üni. S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Turizmin tanımı, doğuşu, gelişimi, turizmin fonksiyonları, çeşitleri ve sınıflandırılmasını tanımlar.
    2-Rekreasyonun tanımı, rekreasyonun temel özellikleri, turizm-rekreasyon ilişkisini tanımlar.
    3-Doğa turizmi kavramı ve doğa turizmiyle ilgili kavramları tanımlar.
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr.Görevlisi Gamze SEÇKİN GÜNDOĞAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Karaküçük, S. (1999). Rekreasyon boş zamanları değerlendirme. Gazi Kitapevi Tic.Ltd.Şti., 413s., Ankara. K2. Erdoğan, N. (2003). Çevre ve (eko)turizm, Erk Yayıncılık, 317 s., ISBN: 975-93130-2-2, Ankara. K3. Demir, C. ve Çevirgen, A. (2006). Turizm ve çevre yönetimi sürdürülebilir gelişme yaklaşımı, Nobel Yayın Dağıtım, ISBN: 975-591-845-0, 188 s., Ankara. K4. Demir, C. ve Çevirgen, A. (2006). Ekoturizm yönetimi, Nobel Yayın Dağıtım, ISBN: 975-591-844-2, 222 s., Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Turizm, rekreasyon, doğa turizmi, ekoturizm, alternatif turizm, sürdürülebilir turizm ve agroturizm ile ilgili temel kavramları öğretmek. Doğa turizmi ve ekoturizm planlama ilkelerini öğretmek. Dünya?da ve Türkiye?deki doğa turizmi ve ekoturizm ile ilgili yaklaşım ve eğilimleri irdelemek.
    Dersin İçeriği Turizm, turizmin çevre üzerindeki olumlu/olumsuz etkileri, doğa, doğa koruma kavramları boş zaman, serbest zaman, rekreasyon kavramları, rekreasyonun tarihsel gelişimi, rekreasyonun özellikleri, rekreasyonun yararları, rekreasyonun sınıflandırılması, rekreasyon kaynakları ve sınıflandırılması, doğa temelli turizm/alternatif turizm çeşitlerini içermektedir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster