Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Bitkilerle mekan düzenleme çalışmaları ve İç mekan süs bitkileri kavramı, tasarımı ve ilkeleri.
|
K1 B1, K2 B1, K2 B2
|
2
|
Süs Bitkilerinin ve iç mekan bitkilerinin tanımı ve kullanımı. Türkiye`de ve Dünya`da iç mekan süs bitkileri üretimi, pazar durumu ve sorunları.
|
K1 B2, K3 B1
|
3
|
İç mekan süs bitkileri yetiştirme koşulları ve bakım İstekleri (Işık, Sıcaklık, Nem, Sulama, )
|
K1 B3, K2 B4, K3 B2
|
4
|
Gübreleme, harçlar ve organik harç hazırlama ve saksı değiştirme
|
K1 B4, K2 B5, K3 B3
|
5
|
İç Mekan Bitkilerinde görülen kültürel problemler ve çözüm önerileri.
|
K1 B5
|
6
|
İç Mekan süs bitkilerinin üretim yöntemleri
|
K1 B6, K2 B7
|
7
|
Araceae, Agavaceae ve bir-iki türle önemli olan diğer familyalara dahil iç mekan süs bitkileri türlerinin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri.
|
K1 B7, K3 B6
|
8
|
Araliaceae vb. familyalara dahil iç mekan süs bitkileri türlerinin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri.
|
K1 B8, K3 B6
|
9
|
Marantaceae, Piperaceae, palmae, Polypodiaceae vb. familyalara dahil iç mekan süs bitkileri türlerinin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri.
|
K1 B9, K3 B6
|
10
|
Liliaceae, Amarylidaceae, Primulaceae vb. familyalara dahil iç mekan süs bitkileri türlerinin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri.
|
K1 B10, K3 B6
|
11
|
Euphorbiaceae, Campanulaceae, Gesneriaceae, Ericaceae, Passifloraceae vb. familyalara dahil çiçekleri için yetiştirilen iç mekan süs bitkileri türlerinin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri.
|
K1 B11
.
|
12
|
Kaktüs ve Sukkulentler dahil olup iç mekan süs bitkisi olarak kullanılan türlerin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri.
|
K1 B12
|
13
|
Bromeladlar (Bromeliacea Familyası) dahil olan iç mekan süs bitkisi olarak kullanılan türlerin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri-I.
|
K1 B13
|
14
|
Bromeladlar (Bromeliacea Familyası) dahil olan iç mekan süs bitkisi olarak kullanılan türlerin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri-II.
|
K1 B13
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Peyzaj Planlama bilgi ve becerisine sahip olur.
|
-
|
2
|
Peyzaj Tasarım bilgi ve becerisine sahip olur.
|
-
|
3
|
Peyzaj Yönetimi bilgi ve becerisine sahip olur.
|
-
|
4
|
Bitki tanıma ve kullanabilme becerisine sahip olur.
|
3
|
5
|
Bitki yetiştirme teknikleri ve bakımı hakkında bilgi sahibi olur.
|
5
|
6
|
Doğal ve kültürel çevrede farkındalık ve algılama yeteneğine sahip olur.
|
3
|
7
|
Yapısal, fiziksel ve estetik işlevliği olan yaratıcı konstrüksiyon detayları geliştirebilir.
|
-
|
8
|
İki ve üç boyutlu düşünme yeteneği kazanır.
|
-
|
9
|
Temel bilgisayar becerileri ile bilgi işlem teknolojilerini, mesleki gelişimi destekleyecek düzeyde kullanabilir.
|
-
|
10
|
Alanı ile ilgili mevzuata hakim olur.
|
-
|
11
|
Mesleki etik ve toplumsal sorumluluk bilincine sahip olur.
|
-
|
12
|
Bireysel ve/veya ekip çalışmalarında görev ve sorumluluk alabilir.
|
-
|
13
|
Yaşam boyu öğrenmenin ve kendini geliştirmenin önemini benimseyerek ulusal ve uluslararası gelişmeleri bu yönde takip edebilir.
|
-
|
14
|
Sorunlara akılcı, pratik ve kısa sürede çözüm üretme.
|
4
|
15
|
Doğal ve kültürel peyzaj alanlarına ilişkin verileri analiz etme, değerlendirme ve yorumlama yetisine sahip olur.
|
-
|