ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İç Mekan Süs Bitkileri PEY310 BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-İç mekan bitkilerini sınıflandırıp açıklar.
    2-İç mekan bitkilerinin genel bakım kurallarını açıklar
    3-İç mekan bitkilerinin üretim ve yetiştirme tekniklerini açıklar.
    4-İç mekan bitkilerinde fizyolojik bozuklukları açıklar.
    5-İç mekan bitkilerinde hastalık ve zararlılarla mücadeleyi yorumlar.
    6-İç mekan bitkilerinde yetiştirme ortamları ve saksı değiştirmeyi açıklar.
    7-Önemli iç mekan bitkilerinin yetişme istekleri, üretim teknikleri ve bakım önlemlerini açıklar.
    8-Bitkilerin tanzimi ve iç mekanlarda kullanım ilkelerini yorumlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç.Dr. Nazan KUTER
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Arş. Gör. İbrahim AYTAŞ
    Kaynaklar Güçlü, K., İç Mekan Bitkileri, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Ofset Tes., Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ders Notları No: 148, Erzurum, 1999. Oral, N., İç Mekan Süs Bitkileri, Ezgi Kitabevi Yayınları, Bursa, 1999
    Yardımcı Kitap Tanrı verdi, F. 1993. Çiçek Üretim Tekniği. İnkılap Yayınları. Kenber, A. L. 1995. Süs ve Salon Bitkileri. İnkılap Yayınları İnternet Ortamı Güncel Yayınları
    Dersin Amacı İç mekan süs bitkilerini tanımak, ekolojik isteklerini, üretim ve yetiştirme tekniklerini, bakım kurallarını ve saksı bitkileri ile iç mekan düzenleme ilkelerini öğrenmek.
    Dersin İçeriği Bitkilerle mekan düzenleme çalışmaları, İç dekorasyon yönünden saksı bitkilerinin önemi, İç mekan bitkileri kavramı ve tasarımı, saksı bitkileri ile iç mekan düzenleme ilkeleri. Süs Bitkilerinin ve iç mekan bitkilerinin tanımı ve kullanımı. Türkiye`de ve Dünya`da iç mekan süs bitkileri üretimi, pazar durumu ve sorunları. İç mekan süs bitkileri yetiştirme koşulları ve bakım İstekleri (Işık, Sıcaklık, Nem, Sulama, ) Gübreleme, harçlar ve harç hazırlama ve saksı değiştirme İç Mekan Bitkilerinde görülen kültürel problemler Üretim Yöntemleri Araceae, Agavaceae ve bir-iki türle önemli olan diğer familyalara dahil iç mekan süs bitkileri türlerinin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri Araliaceae vb. familyalara dahil iç mekan süs bitkileri türlerinin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri Marantaceae, Piperaceae, palmae, Polypodiaceae vb. familyalara dahil iç mekan süs bitkileri türlerinin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri Liliaceae, Amarylidaceae, Primulaceae vb. familyalara dahil iç mekan süs bitkileri türlerinin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri Euphorbiaceae, Campanulaceae, Gesneriaceae, Ericaceae, Passifloraceae vb. familyalara dahil çiçekleri için yetiştirilen iç mekan süs bitkileri türlerinin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri Kaktüs ve Sukkulentler dahil olup iç mekan süs bitkisi olarak kullanılan türlerin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri Kaktüs ve Sukkulentler dahil olup iç mekan süs bitkisi olarak kullanılan türlerin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri Bromeladlar ( Bromeliacea Familyası) dahil olan iç mekan süs bitkisi olarak kullanılan türlerin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster