Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Bitkilerle mekan düzenleme çalışmaları ve İç mekan süs bitkileri kavramı, tasarımı ve ilkeleri.
|
K1 B1, K2 B1, K2 B2
|
2
|
Süs Bitkilerinin ve iç mekan bitkilerinin tanımı ve kullanımı. Türkiye`de ve Dünya`da iç mekan süs bitkileri üretimi, pazar durumu ve sorunları.
|
K1 B2, K3 B1
|
3
|
İç mekan süs bitkileri yetiştirme koşulları ve bakım İstekleri (Işık, Sıcaklık, Nem, Sulama, )
|
K1 B3, K2 B4, K3 B2
|
4
|
Gübreleme, harçlar ve organik harç hazırlama ve saksı değiştirme
|
K1 B4, K2 B5, K3 B3
|
5
|
İç Mekan Bitkilerinde görülen kültürel problemler ve çözüm önerileri.
|
K1 B5
|
6
|
İç Mekan süs bitkilerinin üretim yöntemleri
|
K1 B6, K2 B7
|
7
|
Araceae, Agavaceae ve bir-iki türle önemli olan diğer familyalara dahil iç mekan süs bitkileri türlerinin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri.
|
K1 B7, K3 B6
|
8
|
Araliaceae vb. familyalara dahil iç mekan süs bitkileri türlerinin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri.
|
K1 B8, K3 B6
|
9
|
Marantaceae, Piperaceae, palmae, Polypodiaceae vb. familyalara dahil iç mekan süs bitkileri türlerinin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri.
|
K1 B9, K3 B6
|
10
|
Liliaceae, Amarylidaceae, Primulaceae vb. familyalara dahil iç mekan süs bitkileri türlerinin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri.
|
K1 B10, K3 B6
|
11
|
Euphorbiaceae, Campanulaceae, Gesneriaceae, Ericaceae, Passifloraceae vb. familyalara dahil çiçekleri için yetiştirilen iç mekan süs bitkileri türlerinin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri.
|
K1 B11
.
|
12
|
Kaktüs ve Sukkulentler dahil olup iç mekan süs bitkisi olarak kullanılan türlerin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri.
|
K1 B12
|
13
|
Bromeladlar (Bromeliacea Familyası) dahil olan iç mekan süs bitkisi olarak kullanılan türlerin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri-I.
|
K1 B13
|
14
|
Bromeladlar (Bromeliacea Familyası) dahil olan iç mekan süs bitkisi olarak kullanılan türlerin tanınması, özellikleri, yetiştirilme istekleri, üretimleri-II.
|
K1 B13
|