ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Rekreasyonel Planlama PEY314 BAHAR 2+0 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Serbest zamanın önemini ve fonksiyonlarını özetler ve zamanı etkin kullanma konusunda kendisini geliştirir.
    2-Rekreasyona ilişkin kavramları tanımlar.
    3-Rekreasyon kaynaklarını değerlendirir.
    4-Rekreasyonel planlama aşamalarını sıralar.
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Umut PEKİN TİMUR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Arş.Gör. İbrahim AYTAŞ
    Kaynaklar K1. Karaküçük, S. (2008). Rekreasyon: Boş zamanları değerlendirme. Gazi Kitabevi, 423 s., Ankara. K2. Yılmaz, O., Kurum, E. ve Akpınar, N. (1995). Ankara metropolitan kent halkının rekreasyonel eğilimlerinin saptanması ve kent yakın çevresi açık yeşil alanları ile ilişkilendirilmesi üzerine bir araştırma. AÜ Ziraat Fakültesi, Halkla İlişkiler ve Yayın Ünitesi. K3. Sözen, N. (1995). Rekreasyon kaynakları ders notu. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Ankara. K4. Akesen, A. (1982). Rekreasyonel taşıma kapasitesi ve açık hava rekreasyonu planlamalarındaki önemi. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi, Seri B. 32(1):216-223. K5. Ardahan, F. ve Lapa, T. Y. (2011). Açık alan rekreasyonu: bisiklet kullanıcıları ve yürüyüşçülerin doğa sporu yapma nedenleri ve elde ettikleri faydalar. Uluslararası İnsan Bilimleri Dergisi, 8(1), 1327-1341. K6. Uzun, G. ve Altunkasa, F.M. (1991). Rekreasyonel planlamada arz ve talep. ÇÜ Ziraat Fakültesi Genel Yayın No: 6, Yardımcı Ders Kitapları Yayın No: 1 Adana.
    Yardımcı Kitap
    Dersin Amacı Dersin amacı rekreasyon planlaması, rekreasyon plan öğeleri, çeşitleri, aşamaları, ilgili politikalar konusunda bilgi vermek ve Türkiye ve çeşitli ülkelerdeki rekreasyon planlama sistemlerinin karşılaştırılarak irdelenmesidir. Ayrıca bunlara ilişkin sorun ve çözüm yollarının incelenmesidir.
    Dersin İçeriği Rekreasyon ve serbest zaman kavramı, rekreasyonun tarihçesi, özellikleri, sınıflandırılması, rekreasyonel taşıma kapasitesi, rekreasyonel planlama ve aşamaları, rekreasyonel planlamada teoriden pratiğe amaçların analizi ve alternatifleri, ülkemizde rekreasyonla ilgili yasal düzenlemeler ve planlama ile ilgili birimler, kentsel ve kırsal rekreasyon planlama, rekreasyon planlamasında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerini kapsamaktadır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster