Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Seranın tanımı ve önemi, Dünyada ve Türkiye`de seracılık faaliyetleri.
|
K1 den 1. bölüm okunmalıdır.
K2 den 1. bölüm okunmalıdır.
K3 den 1. bölüm okunmalıdır.
|
2
|
Seraların sınıflandırılması ve sera yerinin seçimine etki eden ekolojik ve ekonomik faktörler.
|
K1 den 2. bölüm okunmalıdır.
K2 den 2. bölüm okunmalıdır.
|
3
|
Örtüaltı yetiştiricilik tipleri, sera iskelet malzemeleri.
|
K1 den 3. bölüm okunmalıdır.
K2 den 2. bölüm okunmalıdır.
|
4
|
Seralar da örtü tipleri ve özellikleri.
|
K1 den 4. bölüm okunmalıdır.
K2 den 3. ve 4. bölüm okunmalıdır.
K3 den 2. bölüm okunmalıdır.
|
5
|
Sera klima düzenlemesi ve seralarda kullanılan ısıtma sistemleri.
|
K1 den 5. bölüm okunmalıdır.
K2 den 5. bölüm okunmalıdır.
K3 den 9. bölüm okunmalıdır.
|
6
|
Sera klima düzenlemesi ve seralarda kullanılan soğutma sistemleri.
|
K1 den 6. bölüm okunmalıdır.
K2 den 6. bölüm okunmalıdır.
K3 den 8. bölüm okunmalıdır.
|
7
|
Sera klima düzenlemesi ve ışınım.
|
K1 den 7. bölüm okunmalıdır.
K2 den 8. bölüm okunmalıdır.
K3 den 11. bölüm okunmalıdır.
|
8
|
Havalandırma.
|
K1 den 8. bölüm okunmalıdır.
K2 den 8. bölüm okunmalıdır.
|
9
|
Oransal nem kontrolü ve karbondioksit gübrelemesi.
|
K1 den 9. bölüm okunmalıdır.
K3 den 7. bölüm okunmalıdır.
|
10
|
Seralarda toprak hazırlanması (Drenaj, Temizlik), Toprağın fiziksel yapısını düzeltme, toprağın kimyasal yapısını düzeltme, tuzluluk ve giderilmesi, toprak dezenfeksiyonu, ekim-dikim.
|
K1 den 10. bölüm okunmalıdır.
K2 den 9. bölüm okunmalıdır.
|
11
|
Seralarda toprak hazırlanması (Drenaj, Temizlik), Toprağın fiziksel yapısını düzeltme, toprağın kimyasal yapısını düzeltme, tuzluluk ve giderilmesi, toprak dezenfeksiyonu, ekim-dikim.
|
K1 den 11. bölüm okunmalıdır.
K2 den 9. bölüm okunmalıdır.
|
12
|
Toprak dezenfeksiyonu, ekim-dikim yerinin hazırlanması.
|
K1 den 12.. bölüm okunmalıdır.
K2 den 9. bölüm okunmalıdır.
|
13
|
Serada gübreleme ve sulama.
|
K1 den 13. bölüm okunmalıdır.
|
14
|
Sera gezisi.
|
sera gezisine hazırlık
|