ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Peyzaj Yönetimi PEY412 BAHAR 3+0 S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Yönetimin genel esasları, niteliği, tarihsel gelişimini ve işlevlerini öğrenir.
    2-Planlama ve örgütlenme işlevi hakkında bilgi sahibi olur.
    3-Yürütme işlevi ve bu kapsamda eşgüdüm, özendirme, haberleşme, liderlik kavramlarını öğrenir.
    4-Denetim işlevi ve bu kapsamda denetim türleri, evreleri, ilkeleri, araçları anlar.
    5-Yönetici kavramı ve iyi bir yöneticide olması gereken özellikleri anlar.
    6-Stratejik yönetim tanıtım, özellikleri, aşamaları konusunda bilgi edinir.
    7-Halkla ilişkiler konusunu genel çerçevede öğrenir.
    8-Peyzaj mimarlığında yönetim ve organizasyonun gereği ve önemini kavrar, Peyzaj etkinliklerinin planlaması ve yönetimi konusunda uygulamada da yararlı olacak bilgiler edinir.
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç.Dr. Nazan KUTER
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Arş.Gör. İbrahim AYTAŞ
    Kaynaklar Özdönmez, M., Akesen, A., Ekizoğlu, A., 1998: Yönetim ve Organizasyon. ISBN 975-404-486-4, İ.Ü. Yayın No: 4062, Fakülte Yayın No: 450, İ.Ü. Basımevi, İstanbul.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Yönetim ve organizasyon kavramı hakkında temel bilgileri vermek ve konuyu peyzaj mimarlığı açısından değerlendirmektir
    Dersin İçeriği Yönetimin genel esasları ve niteliği, Yönetimin tarihsel gelişimi, Yönetimin İşlevleri Planlama İşlevi: Plan ve planlama kavramları, Amaçlar: niteliği, çeşitleri ve amaçların saptanması, politika ve ilgili kavramlar Planlamanın ilkeleri, yararları, sorunları ve plan çeşitleri Örgütleme işlevi: örgütleme kavramları, örgütlemenin ilkeleri, evreleri, Örgüt kavramı, örgüt yapısı, örgüt yapısı tipleri ve örgütün bölümlere ayrılması Yürütme işlevi, emir verme, eşgüdüm, özendirme, haberleşme, liderlik, çalışanların yönetime katılması Denetim: denetim türleri, evreleri, denetim ilkeleri ve araçları Yönetici kavramı ve özellikleri Stratejik yönetim kavramı, özellikleri, aşamaları: dış çevre analizi, iç çevre analizi, SWOT analizi, strateji alternatiflerinin belirlenmesi, uygulanması ve denetimi İnsan kaynakları yönetimi: insan kaynağı tedariki, eğitimi-geliştirilmesi, görevde yükselme, bütünleştirme, ücretlendirme, Peyzaj mimarlığında insan kaynakları yönetimi Halkla ilişkilerin tanımı, niteliği, kapsam, evreleri, Peyzaj mimarlığında halkla ilişkiler ve reklam Peyzaj mimarlığında yönetim ve organizasyonun gereği ve önemi, Peyzaj etkinliklerinin planlaması ve yönetimi Peyzaj mimarlığında örgüt yapıları Türkiye`de Peyzaj Mimarlığı alanında yönetim ve organizasyon sorunları ve çözüm yolları
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster