Kaynaklar
|
Özdönmez, M., Akesen, A., Ekizoğlu, A., 1998: Yönetim ve Organizasyon. ISBN 975-404-486-4, İ.Ü. Yayın No: 4062, Fakülte Yayın No: 450, İ.Ü. Basımevi, İstanbul.
|
Dersin İçeriği
|
Yönetimin genel esasları ve niteliği, Yönetimin tarihsel gelişimi, Yönetimin İşlevleri
Planlama İşlevi: Plan ve planlama kavramları, Amaçlar: niteliği, çeşitleri ve amaçların saptanması, politika ve ilgili kavramlar
Planlamanın ilkeleri, yararları, sorunları ve plan çeşitleri
Örgütleme işlevi: örgütleme kavramları, örgütlemenin ilkeleri, evreleri, Örgüt kavramı, örgüt yapısı, örgüt yapısı tipleri ve örgütün bölümlere ayrılması
Yürütme işlevi, emir verme, eşgüdüm, özendirme, haberleşme, liderlik, çalışanların yönetime katılması
Denetim: denetim türleri, evreleri, denetim ilkeleri ve araçları
Yönetici kavramı ve özellikleri
Stratejik yönetim kavramı, özellikleri, aşamaları: dış çevre analizi, iç çevre analizi, SWOT analizi, strateji alternatiflerinin belirlenmesi, uygulanması ve denetimi
İnsan kaynakları yönetimi: insan kaynağı tedariki, eğitimi-geliştirilmesi, görevde yükselme, bütünleştirme, ücretlendirme, Peyzaj mimarlığında insan kaynakları yönetimi
Halkla ilişkilerin tanımı, niteliği, kapsam, evreleri, Peyzaj mimarlığında halkla ilişkiler ve reklam
Peyzaj mimarlığında yönetim ve organizasyonun gereği ve önemi, Peyzaj etkinliklerinin planlaması ve yönetimi
Peyzaj mimarlığında örgüt yapıları
Türkiye`de Peyzaj Mimarlığı alanında yönetim ve organizasyon sorunları ve çözüm yolları
|