Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Yönetimin genel esasları ve niteliği, Yönetimin tarihsel gelişimi, Yönetimin İşlevleri
|
|
2
|
Planlama İşlevi: Plan ve planlama kavramları, Amaçlar: niteliği, çeşitleri ve amaçların saptanması, politika ve ilgili kavramlar
|
|
3
|
Planlamanın ilkeleri, yararları, sorunları ve plan çeşitleri
|
|
4
|
Örgütleme işlevi: örgütleme kavramları, örgütlemenin ilkeleri, evreleri, Örgüt kavramı, örgüt yapısı, örgüt yapısı tipleri ve örgütün bölümlere ayrılması
|
|
5
|
Yürütme işlevi, emir verme, eşgüdüm, özendirme, haberleşme, liderlik, çalışanların yönetime katılması
|
|
6
|
Denetim: denetim türleri, evreleri,denetim ilkeleri ve araçları
|
|
7
|
Denetim: denetim türleri, evreleri,denetim ilkeleri ve araçları
|
|
8
|
Yönetici kavramı ve özellikleri
|
|
9
|
Stratejik yönetim kavramı, özellikleri, aşamaları: dış çevre analizi, iç çevre analizi, SWOT analizi, strateji alternatiflerinin belirlenmesi, uygulanması ve denetimi
|
|
10
|
İnsan kaynakları yönetimi: insan kaynağı tedariki, eğitimi-geliştirilmesi, görevde yükselme, bütünleştirme, ücretlendirme, Peyzaj mimarlığında insan kaynakları yönetimi
|
|
11
|
Halkla ilişkilerin tanımı, niteliği, kapsam, evreleri, Peyzaj mimarlığında halkla ilişkiler ve reklam
|
|
12
|
Peyzaj mimarlığında yönetim ve organizasyonun gereği ve önemi, Peyzaj etkinliklerinin planlaması ve yönetimi
|
|
13
|
Peyzaj mimarlığında örgüt yapıları
|
|
14
|
Türkiye`de peyzaj mimarlığı alanında yönetim ve organizasyon sorunları ve çözüm yolları
|
|