ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Yönetimin genel esasları ve niteliği, Yönetimin tarihsel gelişimi, Yönetimin İşlevleri
    2 Planlama İşlevi: Plan ve planlama kavramları, Amaçlar: niteliği, çeşitleri ve amaçların saptanması, politika ve ilgili kavramlar
    3 Planlamanın ilkeleri, yararları, sorunları ve plan çeşitleri
    4 Örgütleme işlevi: örgütleme kavramları, örgütlemenin ilkeleri, evreleri, Örgüt kavramı, örgüt yapısı, örgüt yapısı tipleri ve örgütün bölümlere ayrılması
    5 Yürütme işlevi, emir verme, eşgüdüm, özendirme, haberleşme, liderlik, çalışanların yönetime katılması
    6 Denetim: denetim türleri, evreleri,denetim ilkeleri ve araçları
    7 Denetim: denetim türleri, evreleri,denetim ilkeleri ve araçları
    8 Yönetici kavramı ve özellikleri
    9 Stratejik yönetim kavramı, özellikleri, aşamaları: dış çevre analizi, iç çevre analizi, SWOT analizi, strateji alternatiflerinin belirlenmesi, uygulanması ve denetimi
    10 İnsan kaynakları yönetimi: insan kaynağı tedariki, eğitimi-geliştirilmesi, görevde yükselme, bütünleştirme, ücretlendirme, Peyzaj mimarlığında insan kaynakları yönetimi
    11 Halkla ilişkilerin tanımı, niteliği, kapsam, evreleri, Peyzaj mimarlığında halkla ilişkiler ve reklam
    12 Peyzaj mimarlığında yönetim ve organizasyonun gereği ve önemi, Peyzaj etkinliklerinin planlaması ve yönetimi
    13 Peyzaj mimarlığında örgüt yapıları
    14 Türkiye`de peyzaj mimarlığı alanında yönetim ve organizasyon sorunları ve çözüm yolları
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster