ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Doğa Koruma ve Rekreasyon PEY114 BAHAR 2+0 Fak./ Üni. S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Doğa, doğa koruma ve rekreasyon kavramlarını tanımlar.
    2-Doğa korumanın biyolojik, sosyal ve ekonomik önemini tartışır.
    3-Doğa koruma yöntemleri ile doğa korumada değerlendirme kriterlerini tanımlar.
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr.Öğr.Üyesi Betül TÜLEK
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Çolak, A.H. (2001). Ormanda Doğa Koruma (Kavramlar-Prensipler-Stratejiler-Önlemler). Milli Parklar ve Av-Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü Yayını. 354 s., Ankara. K2. Demir, C., Çevirgen, A. (2006). Turizm ve Çevre Yönetimi Sürdürülebilir Gelişme Yaklaşımı, Nobel Kitabevi, 188 s., Ankara. K3. Akay, A., Demirbaş Özen, M. (2009). Peyzaj Yönetimi, Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Yayını, Ankara, ISBN: 978-975-8918-36-2.
    Yardımcı Kitap
    Dersin Amacı Peyzaj mimarlığı eğitimi için önem taşıyan doğa koruma ve rekreasyona ilişkin kavramların öğretilmesi, rekreasyon gereksinimi ve doğal alanların günümüz insanı için taşıdığı büyük önemin benimsetilmesidir.
    Dersin İçeriği Doğa ve doğa koruma kavramları, doğa korumanın önemi, nedeni ve amacı, doğa korumanın gelişim aşamaları, doğa koruma akımları, doğa koruma yöntemleri, doğa korumada değerlendirme kriterleri, doğa koruma alanları kategorileri, rekreasyon kavramı, rekreasyonun tarihsel gelişimi, rekreasyonun özellikleri, rekreasyonun yararları, rekreasyonun sınıflandırılması, rekreasyon kaynakları ve sınıflandırılması anlatılmaktadır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster