ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Bitki Yetiştirme Ortamları PEY109 GÜZ 2+0 Fak./ Üni. S 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Çeşitli bitki yetiştirme ortamlarına olan gerekliliği kavrar.
    2-Çeşitli organik ve inorganik yetiştirme ortamlarını açıklar.
    3-Süs bitkileri yetiştiriciliği açısından yetiştirme ortamlarından beklenen özellikleri kavrar.
    4-Farklı ortamlarda bitki yetiştirme tekniklerini kavrar.
    Ön Koşul Yok
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç.Dr. Nazan KUTER
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Arş. Gör. İbrahim AYTAŞ
    Kaynaklar JonesB Jr. 1997. Hidroponics. St. Lucie Pres -Güneş, A., Alpaslan, M. ve İnal, A. 2004. Bitki Besleme ve Gübreleme. A.Ü. Ziraat Fakültesi yayın No: 1539, Ders Kitabı: 492. Özgümüş, A. ve Kaplan, M. (1992): Bitki Yetiştirme Ortamı Olarak Perlitin Önemi ve Topraksız Kültürde Perlitten Yararlanma Olanakları, Türkiye.1. Tarımda perlit sempozyumu 1992, İzmir. - Kacar, B. ve Katkat, V. 2006. Bitki Besleme. Nobel Yayın -Kacar, B. ve Katkat, V. 1999. Gübreler ve Gübreleme Tekniği. Vipaş A.Ş. Bursa Nuray ÇİÇEK ATİKMEN?in master semineri, master ve doktora tezi Nuray ÇİÇEK ATİKMEN?in çeşitli yayınları.
    Yardımcı Kitap Alpaslan, M., Güneş, A., İnal, A. 2005. Deneme Tekniği. A.Ü. Ziraat Fakültesi yayın No: 1543, Ders Kitabı: 496. İnternet Ortamı Güncel Yayınları
    Dersin Amacı Peyzaj çalışmalarının canlı materyalleri olan otsu ve odunsu süs bitkilerinin farklı ortamlardaki yetiştirilme tekniklerini kazandırmak ve özelikle süs bitkileri yetiştiriciliğinde kullanılan organik ve inorganik materyalleri tanıtmaktır.
    Dersin İçeriği Bitki yetiştirme ortamlarına giriş, bitki yetiştirme ortamlarının tarihsel gelişimi ve süs bitkilerinde kullanımı. Süs bitkileri yetiştirme ortamları ile ilgili bazı temel kavramlar. Süs bitkileri yetiştirme ortamlarında kullanılan malzemelerin seçimi. Topraklı ve topraksız bitki yetiştirme ortamlarının karşılaştırılması. Toprak ve toprak kullanılan bitki yetiştirme ortamları. Organik yetiştirme ortamları (torf) ve süs bitkilerinde kullanımı. Organik yetiştirme ortamları (ağaç kabukları, talaş) ve süs bitkilerinde kullanımı. Organik yetiştirme ortamları (atık mantar kompostu, cocopeat) ve süs bitkilerinde kullanımı. İnorganik yetiştirme ortamları (kum, çakıl) ve süs bitkilerinde kullanımı. Genleşmiş veya yakılmış agregatlar (vermikulit, perlit, kaya yünü, pomza, zeolit) ve süs bitkilerinde kullanımı. Plastik materyaller ( genleşmiş plastik yumaklar, üre-formaldehit köpük reçinesi, poliüretan köpük, iyon değişim reçineleri) ve süs bitkilerinde kullanımı. Süs bitkileri yetiştirme ortamlarında kullanılan besin çözeltileri. Süs bitkileri yetiştirme ortamlarında kullanılan besin çözeltisinin hazırlanışı. Yetiştirme ortamlarının avantaj ve dezavantajları. Yetiştirme ortamlarında karşılaşılan sorunlar ve çözüm yolları.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster