Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Ameliyathane Hemşireliğine Giriş ve Tarihi
|
K1: Bölüm 1, YK1: Bölüm 2
|
2
|
Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon
|
K1: Bölüm 9-17, YK1: Bölüm 1
|
3
|
Cerrahi Alan Enfeksiyonları ve Profilaktik Antibiyotik Kullanımı
|
K1: Bölüm 1-9, YK1: Bölüm 1
|
4
|
Kan Yoluyla Bulaşan Hastalıklar ve Önleme Yöntemleri
|
K1: Bölüm 2-3, YK1: Bölüm 1
|
5
|
Hastane Atıkları
|
K1: Bölüm 16, YK1: Bölüm 1
|
6
|
Ameliyathanenin Yapısı
|
K1: Bölüm 4, YK1: Bölüm 2
|
7
|
Cerrahi Yıkanma, Gömlek ve Eldiven Giyme
|
K1: Bölüm 9, YK1: Bölüm 2
|
8
|
Ameliyat Alanının Hazırlanması ve Hasta Pozisyonları
|
K1: Bölüm 10, YK1: Bölüm 2
|
9
|
Ameliyat Odası ve Steril Malzemelerin Hazırlığı
|
K1: Bölüm 11, YK1: Bölüm 2
|
10
|
Cerrahi Enstrumanlar
|
K1: Bölüm 11, YK1: Bölüm 2
|
11
|
Dikiş Materyalleri
|
K1: Bölüm 11, YK1: Bölüm 2
|
12
|
Spanç ve Enstruman Sayımı
|
K1: Bölüm 11-17, YK1: Bölüm 2
|
13
|
Endoskopların Dezenfeksiyonu
|
K1: Bölüm 17, YK1: Bölüm 2
|
14
|
Ameliyathane Temizliği
|
K1: Bölüm 15, YK1: Bölüm 2
|