ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Sağlık Kurumları Yönetimi II SAY202 BAHAR 3+0 Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Sağlık kurumları geri ödeme yöntemlerini bilir.
    2-Hastane yönetim yapıları ve hastane yöneticisinin görevlerini bilir.
    3-Sağlık kurmlarında dış kaynaklardan yaralanma, temel yetenek ve örnek edinme yaklaşımlarını değerlendirir.
    4-Sağlık kurumlarında zaman yönetimi, personel yönetimi çalışmalarını bilir.
    5-Sağlık kurumlarında stratejik yönetim süreçlerini değerlendirir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Sinan Bulut
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Ülkühan Bike Esen Dr. Öğr. Üyesi Banuçiçek Yücesan
    Kaynaklar 1. Tengilimoğlu,D.,Işık, O.,Akbolat,M., Sağlık İşletmeleri Yönetimi, Nobel Yayınevi, 2. Kavuncubaşı, Ş.,,Yıldırım, S., Hastane ve Sağlıkm Kuruluşları Yönetimi, Siyasal Kitabevi, 3. Seçim.H., Hastane Yönetim ve Organizasyonu, A.Ü.Açıköğretim Fak. Yayın. 1985. 4. Aydın,D., Hastane Mimari Yapıları, TMMOB yayınları, 2007. 5. Kobus, R.L., (2008) Building type basics for healthcare facilities : a building type basics handbook (2nd ed.), New York : Wiley Academy
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Sağlık kurumlarındaki finansal süreçler, hastane yönetim yapısı ve yönetici işlevleri, sağlık kurumlarında dış kaynaklardan yararlanma, örnek edinme ve temel yeteneklere yönelme konularında bilgi kazandırmak. Zaman, insan kaynakları yönetimi konularında bilgi edindirmek.
    Dersin İçeriği Sağlık kurumlarındaki finansal süreçler, hastane yönetim yapısı ve yönetici işlevleri, sağlık kurumlarında dış kaynaklardan yararlanma, örnek edinme ve temel yeteneklere yönelme, zaman ve insan kaynakları yönetimi.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster