ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Sağlık Kurumlarında Finansal Yönetim SAY303 GÜZ 3+0 Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Finansal raporlama araçlarını bilir.
    2-Finansal planlama yöntemlerini bilir.
    3-İşletme sermayesi yönetimi, nakit ve benzeri varlıkların yönetimini bilir.
    4-Alacakların yönetimi, stok yönetimi, sermaye bütçelemesi ve yatırım kararları, riskli yatırım projelerinin değerlendirilmesini yapar.
    5-Yabancı kaynakların yönetimi, öz kaynakların yönetimi, sermaye maliyeti ve fiyatlandırma konularını bilir.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Ülkühan Bike ESEN Dr. Öğr. Üyesi Banuçiçek YÜCESAN Dr. Öğr. Üyesi Sinan BULUT
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi Ülkühan Bike ESEN Dr. Öğr. Üyesi Banuçiçek YÜCESAN Dr. Öğr. Üyesi Sinan BULUT
    Kaynaklar İsmail Ağırbaş, (2014). Sağlık Kurumlarında Finansal Yönetim ve Maliyet Analizi, Siyasal Kitapevi.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Sağlık kurumlarında finansal yönetim dersi ile, öğrencilere; finansman fonksiyonunun ve genel işletmeler ile hastane işletmeleri açısından finansal amaçlar, kamu hastane işletmelerinde finansal yönetim, finansal yönetim aracı olarak işletme bütçeleri, genel işletmeler ve hastane işletmelerinde finansal yönetim politikaları konularında bilgi kazandırmak amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Finansman fonksiyonunun ve genel işletmeler ile hastane işletmeleri açısından finansal amaçların tanımı, kamu hastane işletmelerinde finansal yönetim, finansal yönetim aracı olarak işletme bütçeleri, genel işletmeler ve hastane işletmelerinde finansal yönetim politikaları.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster