Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğr. Gör. Gül KADAN
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. Ataman, A. (2003) Üstün Zekalı/Yetenekli Çocuklar. Özel Gereksinimli Çocuklar ve Özel Eğitime Giriş, Ankara: Gündüz Eğitim ve Yayıncılık
|
Yardımcı Kitap
|
-
|
Dersin Amacı
|
Öğrencinin, üstün yetenekli çocuklarla ilgili terimler ve tanımlar, üstün yeteneklilik alanları, üstün yetenekli çocukların gelişim alanları, üstün yetenekli çocukların ayırt edici özellikleri, üstün yetenekli çocukların gelişim özellikleri, üstün yetenekli çocukların tanılanması, üstün yetenekli çocukların eğitim modelleri, üstün yetenekli çocukların karşılaştıkları sorunlar hakkında bilgi sahibi olmasıdır.
|
Dersin İçeriği
|
Üstün yetenekli çocuklarla ilgili terimler ve tanımlar, Üstün yetenekli çocukların gelişim alanları, Üstün yetenekli çocukların gelişim özellikleri, Üstün yetenekli çocukların ayırt edici özellikleri, Üstün yetenekli çocukların tanılanması, Üstün yetenekli çocukların karşılaştıkları sorunlar, Üstün yetenekli çocukların ailelerinin karşılaştıkları sorunlar, Üstün yetenekli çocukların eğitim modelleri, Üstün yetenekli çocuklar için hazırlanan eğitim programları, Ülkemizde üstün yetenekli çocuklar ve eğitimi, Diğer ülkelerde üstün yetenekli çocuklar ve eğitimi, Üstün yetenekli çocuklar ve akran ilişkileri
|