Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Hijyen nedir? Çeşitleri nelerdir?
|
K1, K2
|
2
|
El hijyeni nedir ? Nasıl uygulanır?
|
K1, K2
|
3
|
Vücut hijyeni nasıl sağlanmalıdır?
|
K1, K2
|
4
|
Çocuk yatak odası ve giysi hijyeninde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?
|
K1, K2
|
5
|
Mutfak hijyeni nasıl olmalıdır?
|
K1, K2
|
6
|
Banyo hijyeninde dikkat edilmesi gereken kurallar nelerdir?
|
K1, K2
|
7
|
Tuvalet hijyeninde dikkat edilmesi gereken kurallar nelerdir?
|
K1, K2
|
8
|
Gıda ve su hijyeninde dikkat edilmesi gereken kurallar nelerdir?
|
K1, K2
|
9
|
Mikrop nedir? Çeşitleri nelerdir?
|
K1, K2
|
10
|
Bulaşma yolları : Ağız yoluyla.Temas yoluyla(İnsan-insan, Hayvan-insan, Eşya-insan).
|
K1, K2
|
11
|
Enfeksiyon zinciri: Enfeksiyon kaynağı, Bulaşma yolu, Sağlam kişiye bulaşma
|
K1, K2
|
12
|
Sık görülen hastalıklar: Ağız yolu ile bulaşanlar, Temas yoluyla bulaşanlar
|
K1, K2
|
13
|
Hava yoluyla bulaşanlar
|
K1, K2
|
14
|
Hastalıklardan korunma yolları, bulaşmayı engelleyici kişisel önlemler ve başkalarının hasta olmaması için yapılması gerekenler nelerdir?
|
K1, K2
|