Dersin İçeriği
|
Sözlü dilin ve sözlü iletişimin temel özellikleri, Sözlü anlatım konuşma becerisinin temel özellikleri (doğal dili ve beden dilini kullanma), Sözlü anlatım konuşma becerisinin temel özellikleri (doğal dili ve beden dilini kullanma), İyi bir konuşmanın temel ilkeleri iyi bir konuşmacının temel özellikleri (vurgu, tonlama, duraklama diksiyon vb. ), Hazırlıksız ve hazırlıklı konuşma, Hazırlıklı konuşmanın aşamaları (konunun seçimi ve sınırlandırılması amaç, bakış açısı, ana ve yan düşüncelerin belirlenmesi, planlama, metni yazma konuşmanın sunuluşu), Konuşma türleri: (karşılıklı konuşmalar, söyleşi, kendini tanıtma, soruları yanıtlama, yılbaşı, doğum, bayram v. b. önemli bir olayı kutlama, yol tarif etme), Konuşma türleri: (telefonla konuşma, iş isteme, biriyle görüşme/röportaj yapma, radyo ve televizyon konuşmaları, değişik kültür, sanat programlarına konuşmacı olarak katılma v. b. ), Değişik konularda hazırlıksız konuşma yapma, Konuşmalardaki dil ve anlatım yanlışlarını düzeltme, Konuşmalardaki dil ve anlatım yanlışlarını düzeltme, Uygulamalı Çalışma.
|