ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Beslenme ve Diyetetikte Temel Yaklaşımlar BES102 GÜZ 4+0 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1- Beslenme ve Diyetetik Programını tanır
    2-Diyetisyenin tanımı ve sorumlulukları, diyetisyen çeşitleri, diyetisyenlerin çalışma alanları açıklar
    3-Besin gruplarını, karbonhidratlar, yağlar ve proteinleri açıklar
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğretim Görevlisi Sevinç Bakan
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1: Tayfur M. (2014) Diyetisyenin Çalışma Rehberi. 1.Baskı,Ankara; Hatiboğlu Yayınevi. K2: Tayfur M., Olcay M.,Baştaş NN.Diyetisyenlik eğitimi ve Meslek Etiği. 2.Baskı, Ankara; Hatiboğlu Yayınevi. K3: Baysal A. (2019)Beslenme.19.Baskı, Ankara; Hatiboğlu Yayınevi. K4: T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu. (2016). Türkiye beslenme rehberi 2015 (TUBER) K5: Merdol TK.,Başoğlu S.,Örer N. (2018).Beslenme ve Diyetetik Açıklamalı Sözlük.4.Baskı,Ankara; Hatiboğlu Yayınevi. K6:Şanlıer N.,Ulusoy HG.,Sezgin AC.(2019) Beslenme İlkeleri Laboratuvar Uygulamaları.1.Baskı,Ankara;Vize yayıncılık K7:Şanlıer N.,Sürücüoğlu MS.(2019) Türk Mutfağı.1.Baskı,Ankara;VHedef Yayıncılık ve Mühendislik K8: Merdol TK. Standart Yemek Tarifeleri.8.Baskı,Ankara; Hatiboğlu Yayınevi.
    Yardımcı Kitap YK 1: Aksoy M., (2018). Ansiklopedik Beslenme, Diyet ve Gıda Sözlüğü. Ankara;Nobel Tıp Kitapevi.
    Dersin Amacı Beslenme ve Diyetetik Programının tanıtılması ve temel kavramlar, karbonhidratlar, yağlar, proteinler hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlamaktır.
    Dersin İçeriği Beslenme ve Diyetetik Programının Tanıtılması Diyetisyenliğin Tarihçesi, Diyetisyenlik mesleğinin Tanıtımı Beslenme ve Sağlık Kavramı, Temel tanımlar, Beslenme ve Sağlık Etkileşiminin Tarihsel Gelişimi Beslenme ve Diyetetik Bilim Dalında Kullanılan Temel Terimlerden seçmeler Sağlıklı beslenmede temel ilkeler Karbonhidratlar-I Karbonhidratlar-II Yağlar -I Yağlar -II Proteinler - I Proteinler - II Besin hazırlama, pişirme ve saklama teknikleri Su ve elektrolitler Enerji Metabolizması Enerji hesaplamaları
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster