Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Beslenme ve Diyetetik Programının Tanıtılması Diyetisyenliğin Tarihçesi, Diyetisyenlik mesleğinin Tanıtımı
|
K1; (2.4. ve 7. bölüm) ve K2 (Bölüm )
|
2
|
Beslenme ve Sağlık Kavramı, Temel tanımlar, Beslenme ve Sağlık Etkileşiminin Tarihsel Gelişimi
Sağlıklı beslenmede temel ilkeler
|
K3 (Bölüm 1) ve K4 (tüm bölümler)
|
3
|
Beslenme ve Diyetetik Bilim Dalında Kullanılan Temel Terimlerden seçmeler
|
K3, K4 ve K5 (tüm Bölümler)
|
4
|
Karbonhidratlar-I
|
K3 (Bölüm 2) ve K6 (Bölüm 3)
|
5
|
Karbonhidratlar-II
|
K3 (Bölüm 2) ve K6 (Bölüm 3)
|
6
|
Yağlar-I
|
K3 (Bölüm 3) ve K6 (syf 263-271)
|
7
|
Yağlar-II
|
K3 (Bölüm 3) ve K6 (syf 263-271)
|
8
|
Proteinler -I
|
K3 (bölüm 4) ve K6 (syf 127-171)
|
9
|
Proteinler-II
|
K3 (bölüm 4) ve K6 (syf 127-171)
|
10
|
Su ve elektrolitler
|
K3 (Bölüm 9) ve K5
|
11
|
Besin hazırlama, pişirme ve saklama teknikleri
|
K3 (syf 318-331), K6 (syf 97-126)ve K7(Bölüm 24,25,26,27)
|
12
|
Enerji Metabolizması
|
K3 (syf 83-103),K6 (syf 336) ve K8
|
13
|
Enerji hesaplamaları I
|
K3 (syf 83-103),K6 (syf 336) ve K8
|
14
|
Enerji hesaplamaları II
|
K3 (syf 83-103),K6 (syf 336) ve K8
|