Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Beslenme biyokimyası, metabolik kontrol ve metabolizmaya giriş
|
|
2
|
Besin alımı ve enerji metabolizması regülasyonu, Metabolik entegrasyon
|
|
3
|
Yaşam Ortamı ve Su: Yaşamın moleküler anlamı, aktivasyon enerjisi, su, suyun iyonizasyonu, pH, asitlik ve bazlık, pH?ın biyolojik önemi, tamponlar, suyun biyolojik görevi, izomerler, monomer ve polimer kavramları.
|
|
4
|
Karbohidratların sınıflandırması, monosakkaritler, disakkaritler, polisakkaritlerin yapıları ve tepkimeleri
|
|
5
|
Glikoliz, Krebs döngüsü, Pentoz monofosfat yolu
|
|
6
|
Glikojenez, Glikojenoliz, Glikoeojenez, Karbonhidrat metabolizması bozuklukları
|
|
7
|
Lipidlerin genel özellikleri, lipidlerin sınıflandırılmaları, lipid türevleri, yağ asitlerinin sınıflandırılmaları
|
|
8
|
Yağ asitlerinin sentezi, yağ asitlerinin oksidasyonu
|
|
9
|
Fosfolipid, glikolipid, kolesterol ve steroidlerin yapısı, sentezi ve yıkımı
|
|
10
|
Amino asitler, amino asitlerin özellikleri ve metabolizması
|
|
11
|
Proteinlerin sınıflandırılması, yapıları, özellikleri ve metabolizması
|
|
12
|
Üre döngüsü, Amino asitlerin karbon iskeletlerinin metabolizması, , amino asitlerin metabolizma bozuklukları, protein dönüşümü ve dengesi, proteinlerin hormonal kontrolü
|
|
13
|
Açlık ve Tokluk Metabolizmasında besin öğeleri
|
|
14
|
Açlık ve Tokluk Metabolizmasında besin öğeleri
|
|