Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Didar Üçüncüoğlu
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1. Saldamlı, İ. (2014) Gıda Kimyası, Hacettepe Üniversitesi Yayınları, Ankara
K2. Demirci, M. (2008) Gıda Kimyası, Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Başoğlu, F. (2011) Temel Gıda Analizleri, Dora Yayıncılık, Bursa
YK2. Ayhan, K., Coşansu, S., Durlu-Özkaya, F. (2013) Her yönüyle Gıda, Sidas Yayıncılık, İzmir
|
Dersin Amacı
|
Besin kimyası ve analizlerine yönelik temel kavram ve uygulamalar ile besinin yapısında oluşan değişimleri gözlemeye yönelik pratik uygulamalar hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlamaktır.
|
Dersin İçeriği
|
Suyun kimyasal yapı ve özellikleri, Karbonhidratlar-I ve analizleri, Karbonhidratlar-II ve analizleri, Proteinler-I ve analizleri, Proteinler-II ve analizleri, Lipitler-I ve analizleri, Lipitler-II ve analizleri, Vitaminler-I ve analizleri, Vitaminler-II ve analizleri, Vitaminler-III ve analizleri, Mineraller-I ve analizleri, Mineraller-II ve analizleri, Besinsel Lifler ve Gıda Hidrokolloidleri, Besinlerde Fiziksel ve Kimyasal bozulma Reaksiyonları
|