ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Besin Kimyası ve Analizleri-I BES203 GÜZ 3+2 Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Besinlerin kalitesini etkileyen etmenler ile kimyasal değişimleri açıklar.
    2-Besinlerin kalitesini etkileyen kimyasal ve fiziksel reaksiyonları açıklar.
    3-Besinle ilgili temel analizleri yapar.
    4-Besin analizlerinde nitel/nicel yöntemleri kullanır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Tünay KONTAŞ AŞKAR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Fennema`s Food Chemistry, Fourth Edition (Food Science and Technology) by Srinivasan Damodaran (Editor), Kirk L. Parkin (Editor), Owen R. Fennema (Editor), 2007, CRC Press.
    Yardımcı Kitap 1. Weaver C.; The Food Chemistry Laboratory,CRC Press, Boca Raton, 1996.
    Dersin Amacı Besin kimyası ve analizlerine yönelik temel kavram ve uygulamaları besinlerin duyusal değerlendirilmesi, besinin yapısında oluşan değişimleri gözlemeye yönelik pratik uygulamaları hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlamaktır.
    Dersin İçeriği Su: yapı ve özellikleri, Gerçek ve Kolloidal Çözeltileri, Karbonhidratlar-I ve analizleri, Karbonhidratlar-II ve analizleri, Proteinler-I ve analizleri, Proteinler-II ve analizleri, Lipidler-I ve analizleri, Lipidler-II ve analizleri, Vitaminler-I ve analizleri, Vitaminler-II ve analizleri, Vitaminler-III ve analizleri, Mineraller-I ve analizleri, Mineraller-II ve analizleri, Besinlerde Fiziksel ve Kimyasal bozulmalar.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster