ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Besin Kimyası ve Analizleri-II BES204 BAHAR 3+2 Z 6
    Öğrenme Çıktıları
    1-Besin kimyası ve analizlerine yönelik temel kavramlar hakkında bilgi verir.
    2-Besinin işlem görmesiyle yapısında oluşan değişimleri inceler ve analiz yöntemlerini uygular.
    3-Besin kalitesini fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal olarak analiz eder.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Didar ÜÇÜNCÜOĞLU
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Dokuzlu, C., (2000). Gıda Analizleri, Marmara Yayıncılık, Bursa K2. Tayar, M., Hecer, C., (2013). Gıda Mikrobiyolojisi, Dora Yayıncılık, Bursa K3. Metin, M, Öztürk GF., (2002). Süt ve Mamülleri Analiz Yöntemleri, Ege Üniversitesi Yayınları, İzmir K4. Anar, Ş., (2010). Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Dora Yyaıncılık, Bursa K5. Kayahan, M., (2008). Yağ Kimyası, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yayınları, Ankara K6. Marsili, R. (1997). Technologies for Analyzing Food Aroma, Marcel Dekker INC., New York, US K7. Saltan Evrensel, S., (2009). Laboratuvar Teknikleri, Dora Yayıncılık, Bursa
    Yardımcı Kitap YK1. Weaver, C., (1996). The Food Chemistry Laboratory, CRC Press, Boca Raton YK2. Üçüncüoğlu, D, (2023). Gıda Kimyası ve Analizleri Laboratuvar Föyleri
    Dersin Amacı Besin kimyası ve analizlerine yönelik temel kavram ve uygulamaları (besinlerde gerçekleşen kimyasal değişiklikler, kimyasal, mikrobiyolojik ve fiziksel reaksiyonlar) hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlamaktır
    Dersin İçeriği Besinlere Renk Veren Ögeler (Sebze ve Meyveler), Besinlere Lezzet Veren Öğeler, Süt, bileşim ve özellikleri, Süt ürünleri ve analizleri, Et bileşimi, Özellikleri ve Et ürünleri ve analizler, Yumurta; Bileşim ve özellikleri ve analizler, Tahıllar: Bileşimi ve özellikleri ve analizler, Tahıl ürünleri ve analizler, Sebze ve meyveler, bileşim ve özellikleri ve analizler, İçecekler, Kahve, Kafein , Kakao ve Çikolata, Fonksiyonel Besinler ve analizler, Genetik Modifiye Besinler.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster