ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Besin Kontrolü ve Mevzuatı BES208 BAHAR 3+0 Z 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Besin kontrolü hizmetlerinin tanımını ve yapılma nedenlerini açıklar.
    2-Besinlere uygulanan kalite kontrol yöntemlerini açıklar.
    3-Besin güvenliği ve besin güvenliğini bozan etmenleri sıralar.
    4-Besinlerle ilgili yasal düzenlemelere uygun hareket eder.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Tuğçe ORKUN ERKILIÇ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı. Prof. Dr. Nevin Şanlıer, Prof. Dr. Nevzat Artık , Yrd. Doç. Dr. Aybuke Ceyhun Sezgin. Detay Yayıncılık. 2. baskı
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Besin kontrolü ve mevzuatı ile ilgili detaylı bilgi sahibi olunmasını amaçlar.
    Dersin İçeriği Gıda kontrolü hakkında genel bilgi, Gıda mevzuatından sorumlu kurumları, Gıda kontrolünün önemi , Bilinçli tüketici geliştirme yolları, Gıda ve tarım teşkilatı (FAO) ve Dünya Sağlık Teşkilatı (WHO) hakkında bilgilendirmek, Gıda analizlerinde sonuç değerlendirme ve yorumlama, Gıda sanayiinde taklit ve tağşiş, Gıda kontrol yönetmeliği, Gıda ile temasta bulunan malzemelerle ilgili bilgilendirme, Türk standartlarında gıda mevzuatı, Gıda işleme ile ilgili ISO standartları, Gıda işlemede HACCP uygulamaları, Uluslararası alanda gıda mevzuatı uygulamaları, Gıda mevzuatında yer alan bazı tanımlar
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster