ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Toplu Beslenme Sistemleri-I BES306 GÜZ 3+0 Z 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Toplu beslenme sistemine ilişkin kavramları açıklar.
    2-Toplu beslenme hizmetleri veren işletmelerde, yönetim organizasyonlarını ve personel seçimini planlar.
    3-Toplu beslenme hizmetleri veren işletmelerin özelliklerine göre mutfak ve yemekhanenin fiziki koşullarını planlar.
    4-Toplu beslenme hizmetleri veren işletmelerde satın alma yöntemlerini ve satın alma ölçütlerini açıklar.
    5-Hazırlanan teknik ve idari şartnameye göre satın alınan malların kabulüne veya reddine karar verir.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14228
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)4011010
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 6012020
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   100
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     3,33 ---- (3)
    Dersin AKTS Kredisi   3
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Toplu Beslenme Sistemlerine Giriş, Temel Tanımlar Ve Tarihçe K1 (Bölüm 1)
    2 Toplu Beslenme Sistemlerinin Sınıflandırılması Ve Temel Özellikleri K1 (Bölüm 2)
    3 İnsan Kaynakları Yönetimi Ve Personel Görev Tanımları K1 (Bölüm 5)
    4 Toplu Beslenmede Temel Üretim Sitemleri, Üretim Prosesleri Ve Yenilikler K1 (Bölüm 3,13)
    5 Toplu Beslenme Sistemlerinde Hazırlama Ve Pişirme I K1 (Bölüm 13,15)
    6 Toplu Beslenme Sistemlerinde Hazırlama Ve Pişirme II K1 (Bölüm 13,15)
    7 Toplu Beslenme Sistemlerinde Satın Alma Yönetimi Ve Kabul Kriterleri K1 (Bölüm 9,10)
    8 Toplu Beslenme Sistemlerinde Teslim Alma, Depolama Ve Stok Yönetimi K1 (Bölüm 11)
    9 Toplu Beslenme Sistemlerinde Kullanılan Araç- Gereçler I K1 (Bölüm 7)
    10 Toplu Beslenme Sistemlerinde Kullanılan Araç- Gereçler II K1 (Bölüm 7)
    11 Toplu Beslenme Sistemlerinde Servis Yönetimi I K1 (Bölüm 14)
    12 Toplu Beslenme Sistemlerinde Servis Yönetimi II K1 (Bölüm 14)
    13 Toplu Beslenme Sistemlerinde Maliyet Kontrolü K1 (Bölüm 18)
    14 Toplu Beslenme Sistemlerinde Atık Yönetimi K1 (Bölüm 18)
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğretim Görevlisi Sevinç Bakan
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Bilici S., Baş M. 2021. Toplu Beslenme Sistemleri. Hedef CS Yayıncılık ve Mühendislik, Ankara
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Toplu beslenme sistemlerinin gelişimi, TBS`de organizasyon, yönetim süreci, personel seçimi, mutfak planlama ve mutfak-yemekhanenin fiziki koşulları, menü planlama ilkeleri ve menü türleri, standart yemek tarifleri, satın alma türleri ve satın alma şartnameleri konusunda gerekli bilgiler hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlamaktır.
    Dersin İçeriği Toplu Beslenme Sistemlerine Giriş, Temel Tanımlar Ve Tarihçe ,Toplu Beslenme Sistemlerinin Sınıflandırılması Ve Temel Özellikleri,,İnsan Kaynakları Yönetimi Ve Personel Görev Tanımları,Toplu Beslenmede Temel Üretim Sitemleri, Üretim Prosesleri Ve Yenilikler ,Toplu Beslenme Sistemlerinde Hazırlama Ve Pişirme I,Toplu Beslenme Sistemlerinde Hazırlama Ve Pişirme II, Toplu Beslenme Sistemlerinde Satın Alma Yönetimi Ve Kabul Kriterleri ,Toplu Beslenme Sistemlerinde Teslim Alma, Depolama Ve Stok Yönetimi,Toplu Beslenme Sistemlerinde Kullanılan Araç- Gereçler I,Toplu Beslenme Sistemlerinde Kullanılan Araç- Gereçler II ,Toplu Beslenme Sistemlerinde Servis Yönetimi I,Toplu Beslenme Sistemlerinde Servis Yönetimi II,Toplu Beslenme Sistemlerinde Maliyet Kontrolü, Toplu Beslenme Sistemlerinde Atık Yönetimi
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Birey, toplum sağlığının korunması ve hastalıkların tedavisi sürecinde; menü ve beslenme programları planlama, uygulama ve sonuçlarını değerlendirme becerisi kazanır. 4
    2 Mesleğin gerektirdiği yabancı dil, istatistik, bilgisayar, bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanma becerisi kazanır. -
    3 Sağlık alanındaki, güncel bilgileri takip etme, değerlendirme, aktarma ve multidisiplinler araştırmalara katılma becerisi kazanır. 2
    4 Toplumun sağlık düzeyini geliştirmeye yönelik gerekli diyet eğitimi, yönetimi, uygulamaları, danışmanlık ve araştırmalarda etkin rol alma becerisi kazanır. -
    5 Birey ve toplumun besin güvenliği için strateji geliştirme, uygulama ve eğitim verme becerisi kazanır. 4
    6 Mesleki etik değerleri öğrenir ve tüm paydaşlarla bu etik kurallara göre davranma yetkinliği kazanır. -
    7 Mesleki uygulamalar sırasında, hasta/sağlıklı birey, aile ve ekip üyeleriyle etkili iletişim kurma becerisi kazanır. -
    8 Ulusal/uluslararası besin ve beslenme politikaları, yasal mevzuatlar hakkında bilgi sahibi olur. 2
    9 Besin üretim-tüketim zincirinde, kaliteyi etkileyen faktörleri değerlendirme ve yasal düzenlemeleri uygulama bilgisine sahiptir. 4
    10 Ürün geliştirme, besin analizi ve kalitesini etkileyen etmenlere yönelik laboratuvar uygulamaları yapar, yorumlar ve sorunları çözmek için bireysel sorumluluk alma becerisi kazanır. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster