Dersin Amacı
|
Toplu beslenme sistemlerinin gelişimi, TBS`de organizasyon, yönetim süreci, personel seçimi, mutfak planlama ve mutfak-yemekhanenin fiziki koşulları, menü planlama ilkeleri ve menü türleri, standart yemek tarifleri, satın alma türleri ve satın alma şartnameleri konusunda gerekli bilgiler hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlamaktır.
|
Dersin İçeriği
|
Toplu Beslenme Sistemlerine Giriş, Temel Tanımlar Ve Tarihçe ,Toplu Beslenme Sistemlerinin Sınıflandırılması Ve Temel Özellikleri,,İnsan Kaynakları Yönetimi Ve Personel Görev Tanımları,Toplu Beslenmede Temel Üretim Sitemleri, Üretim Prosesleri Ve Yenilikler ,Toplu Beslenme Sistemlerinde Hazırlama Ve Pişirme I,Toplu Beslenme Sistemlerinde Hazırlama Ve Pişirme II,
Toplu Beslenme Sistemlerinde Satın Alma Yönetimi Ve Kabul Kriterleri
,Toplu Beslenme Sistemlerinde Teslim Alma, Depolama Ve Stok Yönetimi,Toplu Beslenme Sistemlerinde Kullanılan Araç- Gereçler I,Toplu Beslenme Sistemlerinde Kullanılan Araç- Gereçler II ,Toplu Beslenme Sistemlerinde Servis Yönetimi I,Toplu Beslenme Sistemlerinde Servis Yönetimi II,Toplu Beslenme Sistemlerinde Maliyet Kontrolü, Toplu Beslenme Sistemlerinde Atık Yönetimi
|