ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Toplu beslenmenin geliş sürecinin, bunu etkileyen faktörlerin anlatılması
    2 Toplu beslenme yapan işletmelerin tanımlanması, sınıflandırılması, özellikleri, TBS`de organizasyonun yapılandırılması, görevlerin tanımı
    3 TBS`de yönetimin aşamaları (planlama, organizasyon ve koordinasyon, yürütme ve kontrol), personel seçimi ve aranan özellikler
    4 Mutfağın tanımı ve önemi, işlevlerine göre mutfaklar
    5 Geleneksel mutfaklarda bölümler ve bu bölümlerin işlevleri, bölümlerde bulunması gerekli araç-gereçler
    6 Mutfağın fiziksel özellikleri (ısı,ışık, havalandırma, zemin, duvar ve tavanlar vb.
    7 Menü tanımı, menü planlamayı etkiyen faktörler, menü planlayıcısının özellikleri
    8 Menü planlama ilkeleri ve menü içeriği
    9 Farklı özelliklere göre menülerin sınıflandırılması, özellikleri, içerdikleri menü kalemleri
    10 Menü iskeleti oluşturma, 1.,2., 3. grup yemekler, günlük, haftalık, aylık menüler
    11 Standart reçetelerin tanımı, standart oluşturma yöntemleri, avantaj ve dezavantajları
    12 Standart reçetelerin kullanımı, reçetelerin okunması ve uygulaması
    13 TBS`de işletme türlerine göre satın alma sorumluları, özellikleri, satın alınacak ürünler
    14 Satın alama amaçları, dikkat edilmesi gerekenler, satın alma yöntemleri, Satın alma prosedürü, teknik ve idari şartnameler
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster