Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Girişimcilik İle İlgili Temel Kavramlar
|
K1 ( Bölüm 1) ve K2 (s.1-23)
|
2
|
Girişim Fırsatlarını Görme ve Fikir Yaratma/Geliştirme
|
K1 (Bölüm 2)
|
3
|
Girişimcilik Türleri
|
K2 (s.46-71)
|
4
|
Girişimci, Yönetici, Lider Kavramları ve Özellikleri
|
K1 ( Bölüm 1) ve K2 (s.1-23)
|
5
|
Girişimsel Karar Verme Süreci ve Girişimciliği Etkileyen Faktörler
|
K1 (Bölüm 2)
|
6
|
Türkiye?de Girişimcilik
|
K2 (s.225-252)
|
7
|
Girişimcilikte Etik ve Fikri Mülkiyet Hakları
|
K1 ve K2
|
8
|
İş Modelleri ve Gelir Kaynakları
|
K1 (Bölüm 16)
|
9
|
İş Modeli ve İş Planı Oluşturma
|
K1 (Bölüm 16)
|
10
|
İnsan Kaynakları Yönetimi ve İş Güvenliği
|
K2 (s.152-154)
|
11
|
Pazarlama Yönetimi
|
K1 (Bölüm 8)
|
12
|
Türkiye ve Dünyadan Girişimcilik Örnekleri
|
K1 ve K2
|
13
|
Beslenme ve Diyetetik Alanında Girişimcilik Örnekleri
|
WEB ortamı
|
14
|
KOSGEB ve Faaliyetleri
|
WEB Ortamı (https://www.kosgeb.gov.tr)
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Birey, toplum sağlığının korunması ve hastalıkların tedavisi sürecinde; menü ve beslenme programları planlama, uygulama ve sonuçlarını değerlendirme becerisi kazanır.
|
-
|
2
|
Mesleğin gerektirdiği yabancı dil, istatistik, bilgisayar, bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanma becerisi kazanır.
|
4
|
3
|
Sağlık alanındaki, güncel bilgileri takip etme, değerlendirme, aktarma ve multidisiplinler araştırmalara katılma becerisi kazanır.
|
3
|
4
|
Toplumun sağlık düzeyini geliştirmeye yönelik gerekli diyet eğitimi, yönetimi, uygulamaları, danışmanlık ve araştırmalarda etkin rol alma becerisi kazanır.
|
-
|
5
|
Birey ve toplumun besin güvenliği için strateji geliştirme, uygulama ve eğitim verme becerisi kazanır.
|
-
|
6
|
Mesleki etik değerleri öğrenir ve tüm paydaşlarla bu etik kurallara göre davranma yetkinliği kazanır.
|
-
|
7
|
Mesleki uygulamalar sırasında, hasta/sağlıklı birey, aile ve ekip üyeleriyle etkili iletişim kurma becerisi kazanır.
|
-
|
8
|
Ulusal/uluslararası besin ve beslenme politikaları, yasal mevzuatlar hakkında bilgi sahibi olur.
|
-
|
9
|
Besin üretim-tüketim zincirinde, kaliteyi etkileyen faktörleri değerlendirme ve yasal düzenlemeleri uygulama bilgisine sahiptir.
|
-
|
10
|
Ürün geliştirme, besin analizi ve kalitesini etkileyen etmenlere yönelik laboratuvar uygulamaları yapar, yorumlar ve sorunları çözmek için bireysel sorumluluk alma becerisi kazanır.
|
-
|