ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Beslenme ve Diyetetikte Girişimcilik BES209 BAHAR 2+0 Z 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Girişimciliğin önemini açıklar.
    2-Beslenme ve Diyetetikte ilgili örnek iş planı hazırlar ve uygular.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Tuğçe ORKUN ERKILIÇ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Rıdvan Yurtseven, Girişimcilik, Detay Yayıncılık, 2007
    Yardımcı Kitap 1. Girişimcilik, M.Tekin, Güney ofset yayıncılık, 2005.
    Dersin Amacı Beslenme ve Diyetetikte Girişimcilik kavramları ve süreci hakkında bilgi vermeyi amaçlamaktadır.
    Dersin İçeriği Girişimci ve Girişimcilik kavramları, Girişimcinin özellikleri,, Girişimci kişiliğin oluşumu, Girişimcilik türleri, Girişimciliğin ortaya çıkışı, Başarılı girişimcilerin özellikleri, girişimcilik kültürünün geliştirilmesi, Girişimcilikte başarı ve başarısızlık faktörleri, Dünya ve Türkiye`deki girişimcilik örnekleri, Beslenme ve Diyetetikte girişimcilik örnekleri, İş kurma süreci, İş planı, Beslenme ve Diyetetikte iş kurma süreci ve iş planı örnekleri, Çevre analizi, pazar araştırması, Girişimcilere yönelik destekler, Beslenme ve Diyetetikle ilgili örnek iş planı oluşturma
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster