Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Öğretim Görevlisi Sevinç BAKAN
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
1. Erdoğan, Z.(Ed.). KOSGEB Girişimcilik El Kitabı.
2.Doğan S. Girişimcilik. İstanbul Üniversitesi Açık Ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Yayını.
|
Yardımcı Kitap
|
|
Dersin Amacı
|
Beslenme ve Diyetetikte Girişimcilik kavramları ve süreci hakkında bilgi vermeyi amaçlamaktadır.
|
Dersin İçeriği
|
Girişimcilik İle İlgili Temel Kavramlar
Girişim Fırsatlarını Görme ve Fikir Yaratma/Geliştirme
Girişimcilik Türleri
Girişimci, Yönetici, Lider Kavramları ve Özellikleri
Girişimsel Karar Verme Süreci ve Girişimciliği Etkileyen Faktörler
Türkiye?de Girişimcilik
Girişimcilikte Etik ve Fikri Mülkiyet Hakları
İş Modelleri ve Gelir Kaynakları
İş Modeli ve İş Planı Oluşturma
İnsan Kaynakları Yönetimi ve İş Güvenliği
Pazarlama Yönetimi
Türkiye ve Dünyadan Girişimcilik Örnekleri
Beslenme ve Diyetetik Alanında Girişimcilik Örnekleri
KOSGEB ve Faaliyetleri
|