ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Toplumda Beslenme Sorunları ve Epidemiyolojisi BES310 BAHAR 3+0 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Epidemiyoloji ve beslenme epidemiyolojisi konularını açıklar.
    2-Toplumda yer alan farklı grupların beslenme sorunlarını, nedenlerini ve çözüm yollarını açıklar.
    3-Beslenme sorunlarının epidemiyolojisini ve korunma yollarını açıklar.
    4-Ulusal besin ve beslenme politikalarını alanına uygular.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Fatma Tayhan Kartal
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Bilgel, N.2002. Epidemiyoloji.Burak Ofset, Ankara
    Yardımcı Kitap 1. Mahan, L.K., Escott-Stump, S. 2008. Krause`s Food Nutrition and Diet Therapy. Elseiver, Canada.
    Dersin Amacı Toplumda görülen beslenme sorunlarını (PEM, şişmanlık, vitamin-mineral yetersizlikleri, diyetle ilişkili kronik hastalıklar), nedenlerini, çözüm yolları hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlamaktır.
    Dersin İçeriği Epidemiyoloji (tanımı, kullanılan veri kaynakları, araştırma yöntemleri), Beslenme Epidemiyolojisi, Toplum Beslenmesi, Beslenme Sorunları, PEM ve Epidemiyolojisi, Büyümenin İzlenmesi, Şişmanlık ve Epidemiyolojisi, Diyetle İlişkili Kronik Hastalıklar ve Epidemiyolojisi, İyot Yetersizliği Hastalıkları ve Epidemiyolojisi, Beslenme Anemileri ve Epidemiyolojisi, Raşitizm, Osteoporoz ve Osteomalasia, Diş Çürükleri ve ve Epidemiyolojisi, Diğer Vitamin ve Mineral Yetersizlikleri, Yaşlı Beslenmesi, İşçi Beslenmesi, Afet Durumlarında Beslenme, Sorunların Çözümü, Besin ve Beslenme Politikaları
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster