Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Prof. Dr. Tünay KONTAŞ AŞKAR
Dr. Öğretim Üyesi Şinasi AŞKAR
Dr. Öğretim Üyesi Tuğçe ORKUN ERKILIÇ
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
1. Baysal A. Beslenme. 13. Baskı, Hatiboğlu Yayınevi, Ankara, 2011
|
Yardımcı Kitap
|
1. T. C. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Md./ H.Ü. Beslenme ve Diyetetik Bölümü. Türkiye?ye Özgü Beslenme Rehberi, Ankara, 2004.
2. T.C. S.B Temel Sağlık Hizmetleri Genel Md. Gıda Güvenliği Daire Başkanlığı. Beslenme Bilgi Serisi. Ekim 2006.
|
Dersin Amacı
|
Toplumun beslenme durumu ve beslenme alışkanlıklarının saptanması, değerlendirilmesi ve yorumlanması, yeterli ve dengeli beslenme konusunda birey ve toplumun bilinçlendirilmesi ve eğitimidir.
|
Dersin İçeriği
|
Beslenme eğitimi ilkeleri, uygulanacak yöntemler, Eğitim konularının hazırlanması, Eğitim materyallerinin hazırlanması, Eğitimlerin gruplar halinde sunumu, Elde edilen verilerin değerlendirilmesinde kullanılacak yöntemler, Verilerin girişi ve değerlendirilmesi, Verilerin tablolar haline getirilmesi, Sonuç raporunun sunumu
|