ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Topluma Hizmet Uygulamaları BES412 GÜZ-BAHAR 0+2 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Toplumun beslenme durumu ve beslenme alışkanlıklarının saptanmasında, değerlendirilmesinde ve yorumlanmasında bilgi ve becerileri kullanır
    2-Bireyin ve toplumun yeterli ve dengeli beslenme konusunda bilinçlendirilmesi ve eğitimini tasarlar
    3-Beslenme sorunların nedenleri ve çözüm yolları açıklar
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Tünay KONTAŞ AŞKAR Dr. Öğretim Üyesi Şinasi AŞKAR Dr. Öğretim Üyesi Tuğçe ORKUN ERKILIÇ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Baysal A. Beslenme. 13. Baskı, Hatiboğlu Yayınevi, Ankara, 2011
    Yardımcı Kitap 1. T. C. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Md./ H.Ü. Beslenme ve Diyetetik Bölümü. Türkiye?ye Özgü Beslenme Rehberi, Ankara, 2004. 2. T.C. S.B Temel Sağlık Hizmetleri Genel Md. Gıda Güvenliği Daire Başkanlığı. Beslenme Bilgi Serisi. Ekim 2006.
    Dersin Amacı Toplumun beslenme durumu ve beslenme alışkanlıklarının saptanması, değerlendirilmesi ve yorumlanması, yeterli ve dengeli beslenme konusunda birey ve toplumun bilinçlendirilmesi ve eğitimidir.
    Dersin İçeriği Beslenme eğitimi ilkeleri, uygulanacak yöntemler, Eğitim konularının hazırlanması, Eğitim materyallerinin hazırlanması, Eğitimlerin gruplar halinde sunumu, Elde edilen verilerin değerlendirilmesinde kullanılacak yöntemler, Verilerin girişi ve değerlendirilmesi, Verilerin tablolar haline getirilmesi, Sonuç raporunun sunumu
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster