Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Öğr. Gör.Dr. Sevinç Bakan
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1: Bilici S., Baş M. 2021. Toplu Beslenme Sistemleri. Hedef CS Yayıncılık ve Mühendislik, Ankara
|
Yardımcı Kitap
|
1. Toplu Beslenme Yapılan Kurumlar İçin Yemek Planlama Kuralları ve Yıllık Yemek Listeleri. Türkan Kutluay Merdol, Prof. Dr. Ayşe Baysal, Kolektif, Hatiboğlu Yayınları, 4. Baskı.
|
Dersin Amacı
|
Toplu beslenme sistemlerinde kamu ihale kanununa göre yemek hizmeti alımı, satın alınan hammaddelerin teslim alınması, depolama ilkeleri ve depoların özellikleri, hazırlama ve pişirme, servis yöntemleri, çöp ve atık toplama, temizlik ve hijyen konularında gerekli bilgiler hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlamaktır.
|
Dersin İçeriği
|
TBS de mutfak ve yemekhane planlama
TBS de besin güvenliği, temizlik ve dezenfeksiyon uygulamaları
TBS de besin güvenliği, temizlik ve dezenfeksiyon uygulamaları II
Standart yemek tarifeleri ve temel soslar
Menü planlama
Menü planlama II
Menü planlama III
Menü Planlama IV
TBS de Gıda güvenliği Yönetim sistemleri
TBS de Gıda güvenliği Yönetim sistemleri II
TBS de Gıda güvenliği Yönetim sistemleri III
TBS de Gıda güvenliği Yönetim sistemleri IV
Acil ve Afet durumlarında TBS organizasyonu
TBS de İş sağlığı ve güvenliği
|