ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Toplu Beslenme Sistemleri-II BES307 BAHAR 3+0 Z 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Kamu ihale kanununa göre yemek hizmet alım aşamalarını tanımlar.
    2-Yiyecek ve içeceklerin depolama koşulları, iyi bir deponun ve depolamanın nasıl yapılması gerektiğini açıklar.
    3-Ticari yiyecek-içecek üretim sistemlerini tanımlar.
    4-Toplu beslenme sistemlerinde hazırlama-pişirme tekniklerini uygular.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör.Dr. Sevinç Bakan
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1: Bilici S., Baş M. 2021. Toplu Beslenme Sistemleri. Hedef CS Yayıncılık ve Mühendislik, Ankara
    Yardımcı Kitap 1. Toplu Beslenme Yapılan Kurumlar İçin Yemek Planlama Kuralları ve Yıllık Yemek Listeleri. Türkan Kutluay Merdol, Prof. Dr. Ayşe Baysal, Kolektif, Hatiboğlu Yayınları, 4. Baskı.
    Dersin Amacı Toplu beslenme sistemlerinde kamu ihale kanununa göre yemek hizmeti alımı, satın alınan hammaddelerin teslim alınması, depolama ilkeleri ve depoların özellikleri, hazırlama ve pişirme, servis yöntemleri, çöp ve atık toplama, temizlik ve hijyen konularında gerekli bilgiler hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlamaktır.
    Dersin İçeriği TBS de mutfak ve yemekhane planlama TBS de besin güvenliği, temizlik ve dezenfeksiyon uygulamaları TBS de besin güvenliği, temizlik ve dezenfeksiyon uygulamaları II Standart yemek tarifeleri ve temel soslar Menü planlama Menü planlama II Menü planlama III Menü Planlama IV TBS de Gıda güvenliği Yönetim sistemleri TBS de Gıda güvenliği Yönetim sistemleri II TBS de Gıda güvenliği Yönetim sistemleri III TBS de Gıda güvenliği Yönetim sistemleri IV Acil ve Afet durumlarında TBS organizasyonu TBS de İş sağlığı ve güvenliği
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster