ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları-IV BES406 BAHAR 2+12 Z 12
    Öğrenme Çıktıları
    1-Diyetisyenin çalışma koşullarını açıklar.
    2-Klinikte hasta (yetişkin, çocuk, bebek) izleminde uygulanacak yöntemleri açıklar.
    3- Hasta ve yakınlarına beslenme ve diyet konusunda eğitim verir.
    4-Hastaların bireysel özelliklerine göre diyet planlar.
    5-Toplu beslenme yapılan kurumun ve hizmet alan grubun özelliklerine göre menü planlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Dr. Sevinç BAKAN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1.Ayşe Baysal. (2018). Beslenme. Hatiboğlu Yayınevi, Ankara, 18. Baskı 2.Bilici S, Baş M. (2021). Toplu Beslenme Sistemleri. Hedef CS Mühendislik ve Yayıncılık. Ankara 3. BaysaL A. (2008). Diyet El Kitabı. Hatiboğlu Yayınevi, Ankara,5. baskı
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Diyetisyenliğin görev ve sorumlulukları hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlamaktır.
    Dersin İçeriği Kurum ve hastane diyetisyenleri ile akademik personel danışmanlığında öğrencilerin kurum ve hastane diyetisyenliğine pratik olarak hazırlanması
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster