Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi
|
K1-BÖLÜM-1
K2 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ DERS NOTLARI
|
2
|
Orta Asya, Selçuklu ve Beylikler Dönemi Türk Mutfak Kültürü -I
|
K1-BÖLÜM-2
K2 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ DERS NOTLARI
|
3
|
Orta Asya, Selçuklu ve Beylikler Dönemi Türk Mutfak Kültürü-II
|
K1-BÖLÜM-2
K2 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ DERS NOTLARI
|
4
|
Osmanlı Dönemi Türk Mutfak Kültürü-I
|
K1-BÖLÜM-3
K2 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ DERS NOTLARI
|
5
|
Osmanlı Dönemi Türk Mutfak Kültürü-II
|
K1-BÖLÜM-3
K2 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ DERS NOTLARI
|
6
|
Cumhuriyet Döneminde Türk Mutfak Kültürü-I
|
K1-BÖLÜM-4
K2 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ DERS NOTLARI
|
7
|
Cumhuriyet Döneminde Türk Mutfak Kültürü-II
|
K1-BÖLÜM-4
K2 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ DERS NOTLARI
|
8
|
Bölgelere Göre Türk Mutfak Kültürü I
|
K1-BÖLÜM-5
K2 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ DERS NOTLARI
|
9
|
Bölgelere Göre Türk Mutfak Kültürü- II
|
K1-BÖLÜM-5
K2 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ DERS NOTLARI
|
10
|
Bölgelere Göre Türk Mutfak Kültürü- III
|
K1-BÖLÜM-5
K2 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ DERS NOTLARI
|
11
|
Türk Mutfak Kültürü ile Diğer Mutfakların Etkileşimi
|
K1-BÖLÜM-6
K2 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ DERS NOTLARI
|
12
|
Türk Mutfak Kültürü Bağlamında Geleneksel Mekanlar
|
K1-BÖLÜM-7
K2 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ DERS NOTLARI
|
13
|
Yiyecek ve İçecekler ve Türk Mutfağından Yemek Örnekleri
|
K1-BÖLÜM-8
K2 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ DERS NOTLARI
|
14
|
Çankırı Yâranında Yemek Kültürü
|
K2 TÜRK MUTFAK KÜLTÜRÜ DERS NOTLARI
|
Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğr. Üyesi Mikail KARA
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
Bölüm Öğretim Elemanları
|
Kaynaklar
|
K1. Arıkan, A.D.(Editör). (2016). Türk Mutfak Kültürü. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları.
K2 Türk Mutfak Kültürü Ders Notları
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Kutluay Merdol, T., Beslenme Antropolojisi, Ankara, 2012
YK2. Şanlıer N., Sürücüoğlu MS. Türk Mutfağı, Ankara, 2019
|
Dersin Amacı
|
Geçmişten günümüze Türk mutfak kültürünün değişim ve gelişiminin öğrencilere kazandırılması amaçlanmaktadır.
|
Dersin İçeriği
|
Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi, Selçuklu Mutfak Kültürü, Osmanlı Mutfağı, Cumhuriyet Dönemi Türk Mutfağı, Türkiye`nin Yöresel Mutfakları, Türk Mutfağının Diğer Mutfaklarla Etkileşimi, Türk Mutfağı Bağlamında Geleneksel Yemek ve İçecekler ve Geleneksel Yemek ve İçecek Mekanları Kültür ve Türk Mutfağından Seçme Örnekler ders içeriğinde yer almaktadır.
|