ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Türk Mutfak Kültürü BES110 GÜZ-BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Türk Mutfağının genel kültürel özelliklerini ve tarihsel gelişimini açıklar.
    2-Türk Mutfağında kullanılan yiyecek-içecekleri, hazırlama-pişirme yöntemlerini, sofra düzenini ve kullanılan araçları açıklar.
    3-Bölgelere/bölgelere göre mutfakları karşılaştırır.
    4-Türk Mutfağının özel gün ve etkinliklerdeki uygulamalarını açıklar ve beslenme önerilerinde bu uygulamaları dikkate alır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Mikail KARA
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Bölüm Öğretim Elemanları
    Kaynaklar K1. Arıkan, A.D.(Editör). (2016). Türk Mutfak Kültürü. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları. K2 Türk Mutfak Kültürü Ders Notları
    Yardımcı Kitap YK1. Kutluay Merdol, T., Beslenme Antropolojisi, Ankara, 2012 YK2. Şanlıer N., Sürücüoğlu MS. Türk Mutfağı, Ankara, 2019
    Dersin Amacı Geçmişten günümüze Türk mutfak kültürünün değişim ve gelişiminin öğrencilere kazandırılması amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi, Selçuklu Mutfak Kültürü, Osmanlı Mutfağı, Cumhuriyet Dönemi Türk Mutfağı, Türkiye`nin Yöresel Mutfakları, Türk Mutfağının Diğer Mutfaklarla Etkileşimi, Türk Mutfağı Bağlamında Geleneksel Yemek ve İçecekler ve Geleneksel Yemek ve İçecek Mekanları Kültür ve Türk Mutfağından Seçme Örnekler ders içeriğinde yer almaktadır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster