ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Türk Mutfak Kültürü BES110 GÜZ-BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Türk Mutfağının genel kültürel özellikleri ve tarihsel gelişimini açıklar. Türk Mutfağına özgü yiyecek-içecekler, hazırlama-pişirme yöntemlerinin, sofra düzeninin ve kullanılan araç-gereçleri açıklar.
    2-Türk Mutfağına özgü yiyecek-içecekler, hazırlama-pişirme yöntemlerinin, sofra düzeninin ve kullanılan araç-gereçleri açıklar.
    3-Türk Mutfağında geleneksel ve bölgesel/yöresel besin işleme, saklama uygulamaları karşılaştırır.
    4-Bölgelere/yörelere göre mutfakları karşılaştırır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Tuğçe ORKUN ERKILIÇ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Kutluay Merdol, T., Beslenme Antropolojisi, Ankara, 2012
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Türk mutfağının tarih ve kültürünün ulusal ve bölgesel/yöresel çerçevede yiyecekler, içecekler, bunların hazırlanması, pişirilmesi, işlenmesi ile ilgili bilgiler vermek, bu işlemler için gerekli araç-gereç ve kullanılan yöntemleri öğretmek
    Dersin İçeriği Türk mutfak kültürü ve tarihi, Türk mutfağına özgü yiyecek-içecekler, hazırlama pişirme yöntemleri ve kullanılan araç-gereçler, sofra düzeni, Türk mutfağında geleneksel ve bölgesel/yöresel besin işleme ve saklama uygulamaları, İç Anadolu bölgesi mutfak kültürü ve uygulamaları, Doğu Anadolu bölgesi mutfak kültürü ve uygulamaları, Güneydoğu Anadolu bölgesi mutfak kültürü ve uygulamaları, Karadeniz Bölgesi mutfak kültürü ve uygulamaları, Ege Bölgesi mutfak kültürü ve uygulamaları, Akdeniz Bölgesi mutfak kültürü ve uygulamaları, Marmara Bölgesi mutfak kültürü ve uygulamaları, Özel gün ve etkinliklerde Türk mutfak kültürü ve uygulamaları, Sunum.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster