ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Dünya Mutfakları BES111 GÜZ-BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Kültür ve yemek ilişkisi konusundaki bilgiyi açıklar.
    2-Ülkelere göre yemek kültürleri konusunda bilgi ve becerileri gösterir.
    3-Farklı ülke mutfaklarının özelliklerini tanıyabilme konusunda bilgi ve becerileri uygular.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14114
    Ödevler1011010
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)4011515
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5012020
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   87
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     2,9 ---- (3)
    Dersin AKTS Kredisi   3
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Yemek ve kültür
    2 Dünyadaki geleneksel besinler
    3 Çin mutfağı -Japon mutfağı
    4 Afrika mutfağı-Amerika mutfağı
    5 Arap Mutfağı-Fransız mutfağı
    6 İtalyan mutfağı-Meksika mutfağı
    7 Kore mutfağı-Rus mutfağı-Hint Mutfağı
    8 Asya mutfağı - Balkan Mutfağı
    9 Ülkelerdeki içecek kültürü
    10 Yeme akımları (slowfood, fast food, vejeteryanlık vb).
    11 Dinlere göre mutfak kültürü
    12 Sunum
    13 Sunum
    14 Sunum
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Tuğçe ORKUN ERKILIÇ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Beslenme Antropolojisi, Türkan Kutluay Merdol
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Dünya mutfakları ile temel bilgileri kazandırmak
    Dersin İçeriği Yemek ve kültür, Dünyadaki geleneksel besinler, Çin mutfağı -Japon mutfağı, Afrika mutfağı-Amerika mutfağı, Arap Mutfağı-Fransız mutfağı, İtalyan mutfağı-Meksika mutfağı, Kore mutfağı-Rus mutfağı-Hint Mutfağı, Asya mutfağı - Balkan Mutfağı, Ülkelerdeki içecek kültürü, Yeme akımları (slowfood, fast food, vejeteryanlık vb)., Dinlere göre mutfak kültürü, Sunum
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Birey, toplum sağlığının korunması ve hastalıkların tedavisi sürecinde; menü ve beslenme programları planlama, uygulama ve sonuçlarını değerlendirme becerisi kazanır. 1
    2 Mesleğin gerektirdiği yabancı dil, istatistik, bilgisayar, bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanma becerisi kazanır. -
    3 Sağlık alanındaki, güncel bilgileri takip etme, değerlendirme, aktarma ve multidisiplinler araştırmalara katılma becerisi kazanır. 1
    4 Toplumun sağlık düzeyini geliştirmeye yönelik gerekli diyet eğitimi, yönetimi, uygulamaları, danışmanlık ve araştırmalarda etkin rol alma becerisi kazanır. 1
    5 Birey ve toplumun besin güvenliği için strateji geliştirme, uygulama ve eğitim verme becerisi kazanır. -
    6 Mesleki etik değerleri öğrenir ve tüm paydaşlarla bu etik kurallara göre davranma yetkinliği kazanır. -
    7 Mesleki uygulamalar sırasında, hasta/sağlıklı birey, aile ve ekip üyeleriyle etkili iletişim kurma becerisi kazanır. -
    8 Ulusal/uluslararası besin ve beslenme politikaları, yasal mevzuatlar hakkında bilgi sahibi olur. 1
    9 Besin üretim-tüketim zincirinde, kaliteyi etkileyen faktörleri değerlendirme ve yasal düzenlemeleri uygulama bilgisine sahiptir. -
    10 Ürün geliştirme, besin analizi ve kalitesini etkileyen etmenlere yönelik laboratuvar uygulamaları yapar, yorumlar ve sorunları çözmek için bireysel sorumluluk alma becerisi kazanır. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster