ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Dünya Mutfakları BES111 GÜZ-BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Kültür ve yemek ilişkisi konusundaki bilgiyi açıklar.
    2-Ülkelere göre yemek kültürleri konusunda bilgi ve becerileri gösterir.
    3-Farklı ülke mutfaklarının özelliklerini tanıyabilme konusunda bilgi ve becerileri uygular.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Tuğçe ORKUN ERKILIÇ
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Beslenme Antropolojisi, Türkan Kutluay Merdol
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Dünya mutfakları ile temel bilgileri kazandırmak
    Dersin İçeriği Yemek ve kültür, Dünyadaki geleneksel besinler, Çin mutfağı -Japon mutfağı, Afrika mutfağı-Amerika mutfağı, Arap Mutfağı-Fransız mutfağı, İtalyan mutfağı-Meksika mutfağı, Kore mutfağı-Rus mutfağı-Hint Mutfağı, Asya mutfağı - Balkan Mutfağı, Ülkelerdeki içecek kültürü, Yeme akımları (slowfood, fast food, vejeteryanlık vb)., Dinlere göre mutfak kültürü, Sunum
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster