ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Beslenme Ekolojisi BES214 GÜZ-BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Ekolojiyi tanımlar.
    2-Çevresel faktörler ve beslenme ilişkisini açıklar.
    3-Sosyo-ekonomik faktörlerin etkisi ile beslenme alışkanlıklarında oluşan değişimleri yorumlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Prof. Dr. Tünay KONTAŞ AŞKAR Dr. Öğretim Üyesi Güzin Yasemin TUNÇAY
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar 1. Türkan Merdol (2012)Beslenme Antropolojisi. Hatiboğlu yayınevi. Ankara.
    Yardımcı Kitap 1. Baysal A.ve ark. (1993). Türk Mutfağından Örnekler. Kültür Bakanlığı Yayınları
    Dersin Amacı Çevresel faktörlerin beslenme üzerinde etkisinin değerlendirilmesini ve ülkelere göre beslenme alışkanlıklarındaki farklılıkları öğretmek
    Dersin İçeriği Ekolojinin tanımı, kapsamı ve konusu, Beslenme ekolojisinin tanımı ve içeriği, Besin ağları, besin zincirleri ve beslenme düzeyleri, Çevrenin tanımı, Çevre kirliliği, Tarım ve tarımsal üretim, Organik tarım, İnsanlar için besin kaynaklarının gelişimi, Nutrisyonel alışkanlıkları ve besin tüketim alışkanlıklarını etkileyen faktörler, İnsan diyetinin özellikleri, Tarih öncesi ve sonrası çağlarda insanların beslenmesi, İnsanların nutrisyonel problemleri, Farklı ülkelerin beslenme alışkanlık ve kültürleri
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster