ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Standart Yemek Tarifeleri Geliştirme BES215 GÜZ-BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Standart tarifelerin önemini açıklar.
    2-Standart tarife geliştirme aşamalarını değerlendirir ve her yemek grubuna göre yorumlar.
    3-Standart tarife formatına örnek verir.
    4-Yaşam boyu diyet gerektiren hastalıklarda standart tarifeler geliştirir
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Mikâil Kara
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Merdol T.K. (2021), Toplu Beslenme Yapılan Kurumlar İçin Standart Yemek Tarifeleri, 9.Baskı, Ankara: Hatipoğlu Basım ve Yayım San. Tic. Ltd. Şti. K2. TC Sağlık Bakanlığı (2020), Toplu Beslenme Sistemleri (Toplu Tüketim Yerleri) İçin Ulusal Menü Planlama Ve Uygulama Rehberi, Ankara: Sağlık Bakanılğı Yayınları.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Toplu beslenme sistemlerinde standart yemek tarifelerinin ve standart tarife geliştirme aşamalarının öğretilmesi amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Toplu beslenmenin tanımı ve önemi , Standart yemek tarifelerinin tanımı, önemi, Standart yemek tarifelerinin yararları, Yemeklerin adları ve grupları, Standart gramajlar ve standart tarifeler arasındaki farklılıklar, Standart tarife oluşturma aşamaları, Duyusal değerlendirme, Kalite kontrol paneli ve özellikleri, Et yemeklerinin standart tarifelerinin oluşturulması, Etli sebze ve kurubaklagil yemeklerinin standart tarifelerinin oluşturulması, Çorba, Pilav, makarna ve böreklerin standart tarifelerinin oluşturulması, Zeytinyağlı sebze ve kurubaklagil yemeklerinin standart tarifelerinin oluşturulması, Diyet mutfağına yönelik standart tarife geliştirme
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster